Halep, ELIMINATĂ de la Wimbledon 2018 de la 5-3 în decisiv. Gladiatoarea atipică din Taiwan, Su-Wei Hsieh a răpus-o

Ultima reprezentantă a României în competiţia de simplu de la Wimbledon 2018 dă asaltul pentru optimi în ziua care încheie evoluţiile în prima săptămână a celui de-al treilea turneu de Mare Şlem.

2832 afișări
Imaginea articolului Halep, ELIMINATĂ de la Wimbledon 2018 de la 5-3 în decisiv. Gladiatoarea atipică din Taiwan, Su-Wei Hsieh a răpus-o

Halep - Hsieh se joacă ACUM. Startul este pe atât de complicat, pe cât era de aşteptat. Simona ia la ţintă optimile: din nou, departe de Central, românca înfruntă o jucătoare cu procentaj impresionant de mingi returnate

17:22 Ce răsturnare de situaţie! Su-WEi este calmă şi inspirată şi va servi la 6-5 pentru victorie. Simona trăieşte periculos, cu ratări de pe ambele părţi, dublă greşeală la singura minge de 6-5, de la 40-30. Fluctuaţiile sunt mari, din fericire dubla e urmată de un punct ferm. Simona intră neconvingător în teren, în No Man's Land şi ratează. Exasperant. A treia minge de 6-5 a Simonei e refuzată de Hsieh cu o minge ce aterizează surprinzător de aproape de îmbunghetura liniilor terenului.

17:14 Dramatism total! De la 5-3, 40-40, este 5-5 pe tabelă, în decisiv. A fost şi minge de meci pentru Simona, dar acum, vedem un scenariu care ne duce cu gândul la thirllerele de la Australian Open. Simona ratează în lung de linie mult şi are momente în care uită că trebuie să fie agresivă. Su-Wei rezistă în meci. Halep - Hsieh 6-3, 4-6, 5-5.

17:06 Este momentul pentru ca Simona să servească pentru meci. La 5-3.  Şi momentul în care ratează. Taiwaneza surprinde cu două lovituri câştigătoare de forehand, Simona replică printr-un serviciu inspirat spre rever, dar vin mingi de break, după un slice ratat. Simona salvează o dată, vine raliul prelungit şi eroarea în plasă a lui Hsieh, care nu a mai apucat să încerce schimbarea de ritm.

La egalitate, vine un retur surprinzător al asiaticei, Halep este din nou în defensivă, pe două puncte consecutive şi în loc de victorie, este break SU-WEI, Halep - Hsieh 6-3, 4-6, 5-4.

CITEŞTE LIVE TEXT

Simona Halep continuă, sâmbătă, evoluţia la Wimbledon 2018. Este favorită în duelul cu Su-Wei Hsieh, dar şi în turneu. Românca a dat asigurări că nu se gândeşte la carnagiul petrecut pe main draw şi care a vizat capii de serie. Dacă ar face-o, ar risca să se trezească în aceeaşi capcană care a prins-o pe americanca Madison Keys (favorită 10).

Finalista de la US Open 2017 a prins informaţia că se apropie la un meci de un duel cu Serena Williams şi nici măcar nu a mai ajuns acolo. Pentru Simona, riscul este mult mai mare, având în vedere că ochiul obiectiv sesizează imediat un culoar clar deschis spre finală (pentru că ecuaţia Ostapenko a rezolvat-o, pe Kerber o domină, cu Cibulkova se cam încurcă... dar, evident, alternative mai grele ar fi fost multe).

Halep continuă un tur virtual al Asiei. Din Japonia a mers spre China, iar acum spre Taiwan. Nu a pierdut încă set. Datele tehnice ale numărului 48 WTA, adversara de sâmbătă a elevei lui Darren Cahill (cu mult-discutatele lovituri cu două mâini de pe ambele părţi şi întregul spectru de execuţii asezonat cu variaţii speciale, proprii) sugerează că vor fi porţiuni frustrante în meci, porţiuni în care Simona îşi va pune întrebări, mâinile în şold şi palma violent pe pulpă.

Interesant este faptul că pe această primă jumătate a tabloului feminin, acesta este un meci între două jucătoare extrem de performante la retur. Halep şi Hsieh sunt printre cele şase tenismene care returnează peste 80% dintre puncte în teren - ca şi Kerber, Suarez Navarro, Kasatkina şi Mertens.

Pe Terenul 1, pentru că, din nou, Simona nu a prins Centralul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici