Halep-Şarapova, la Roland Garros 2014, cel mai vizionat meci de tenis feminin din istoria Eurosport

Finala turneului de la Roland Garros 2014, disputată între jucătoarele Simona Halep şi Maria Şarapova, a fost cea mai vizionată partidă de tenis feminin din istoria televiziunii Eurosport, atrăgând o audienţă medie de 3,8 milioane de telespectatori.

972 afișări
Imaginea articolului Halep-Şarapova, la Roland Garros 2014, cel mai vizionat meci de tenis feminin din istoria Eurosport

Simona Halep, Maria Şarapova (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Această audienţă reprezintă o creştere cu 24% faţă de precedentul record de telespectatori deţinut de finala din 2012 a turneului feminin de la Miami, disputată între Agnieszka Radwanska şi Maria Şarapova, informează advanced-television.com.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de la Roland Garros, după ce a fost învinsă, pe 7 iunie, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4 de rusoaica Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

Începând de luni, Halep este a treia jucătoare de tenis din lume, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

Pe de altă parte, finala masculină din acest an de la Roland Garros, în urma căreia Rafael Nadal a obţinut cel de-al nouălea titlu pe zgura pariziană, a devenit cel mai vizionat meci de tenis masculin de la French Open difuzat de televiziunea Eurosport, înregistrând o audienţă de peste 4,1 milioane de telespectatori în Europa şi ocupă locul al doilea în topul celor mai vizionate partide masculine, după finala din 2012 de la Australian Open, disputată între Rafael Nadal şi Novak Djokovic (4,3 milioane telespectatori).

Ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros a cunoscut cele mai mari creşteri de audienţă faţă de anul 2013 în România şi Spania (ambele cu +128%), Marea Britanie (+79%) şi Franţa (+49%). Aceste audienţe uriaşe au fost obţinute datorită strategiei de exclusivitate adoptate de Eurosport pe anumite pieţe-cheie, precum Spania, performanţelor deosebite ale unor veritabili "eroi naţionali", precum Simona Halep, Rafael Nadal şi Andy Murray, şi intervenţiilor inspirate ale consultanţilor speciali angajaţi de Eurosport pe durata acestui turneu, precum Mats Wilander, Juan Carlos Ferrero, Marion Bartoli şi Henri Leconte.

Producţiile interne ale grupului Eurosport au contribuit şi ele la succesul de audienţă al turneului Roland Garros din acest an. Live show-urile exclusive "Game, Sets and Mats", prezentate de Mats Wilander seara, la o oră de maximă audienţă, au fost vizionate de 22,5 milioane de telespectatori unici pe parcursul turneului, marcând o creştere cu 17% faţă de anul 2013.

Online, peste 1,3 milioane de utilizatori unici au vizitat zilnic secţiunea "French Open" de pe site-ul Eurosport, pe internet şi pe dispozitive mobile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici