Halep - Schmiedlova, Cîrstea - Kvitova, Ţig - Errani, Begu - Witthoeft, în primul tur la Wimbledon

Jucătoarele din tenis din România şi-au aflat adversarele din primul tur al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, în urma tragerii la sorţi efectuate vineri.

868 afișări
Imaginea articolului Halep - Schmiedlova, Cîrstea - Kvitova, Ţig - Errani, Begu - Witthoeft, în primul tur la Wimbledon

Halep - Schmiedlova, Cîrstea - Kvitova, Ţig - Errani, Begu - Witthoeft, în primul tur la Wimbledon

Simona Halep (locul 5 în clasamentul mondial) o înfruntă în turul 1 pe Anna Schmiedlova (Slovacia, 40 WTA). Schmiedlova (21 de ani) este campioana en-titre de la BRD Bucharest Open, dar nu se află într-o formă prea bună în acest an. Slovaca nu a trecut de turul 1 în circuitul WTA din acest an decât o singură dată, în luna ianuarie, la Sydney.

Halep nu a mai jucat împotriva slovacei până acum în circuitul WTA. Simona (24 de ani) nu are de apărat puncte la acest turneu, întrucât a fost eliminată încă din primul tur în 2015.

Sorana Cîrstea (locul 86 WTA) debutează contra Petrei Kvitova (Cehia, favorită 11). Românca în vârstă de 26 de ani a avut parte de o tragere foarte grea, întrucât cehoaica este considerată una dintre specialistele suprafeţei de iarbă. Kvitova s-a impus la Wimbledon în 2011 şi 2014, în timp ce Cîrstea a reuşit un tur 3 în 2012, iar anul trecut nu a trecut de faza calificărilor. Scorul meciurilor directe dintre Sorana şi Petra îi este favorabil cehoaicei: 2-4.

Patricia Ţig (21 de ani, locul 100 mondial) se duelează cu Sara Errani (Italia, favorită 21). Va fi prima partidă directă dintre cele două. Este prima participare pentru Ţig pe tabloul principal al competiţiei de la Wimbledon. De cealaltă parte, Errani (29 de ani) are un bilanţ negativ pe această suprafaţă, 13 victorii şi 22 de înfrângeri, iar cea mai bună performanţă este un tur 3 în 2012.

Irina Begu, a 26-a favorită a competiţiei, va juca în manşa inaugurală cu Carina Witthoeft (Germania, 109 WTA). Begu are 2-0 în meciurile directe, iar Witthoeft nu preferă suprafeţele rapide. În 2015, românca a ajuns până în turul 3 la Wimbledon.

Monica Niculescu (28 de ani, locul 47 WTA) va întâlni o adversară accesibilă în primul tur: o sportivă venită din calificări sau care va intra pe tablou ca lucky loser. În 2015, românca a fost eliminată în optimile de finală ale competiţiei pe iarbă.

Turneul de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici