Halep: Sper să fiu încă în top 10 WTA peste doi-trei ani

Simona Halep a declarat, într-un interviu acordat după victoria cu 6-1, 6-1 obţinută, sâmbătă, la Indian Wells, contra Vaniei King, că peste „doi-trei ani” speră să fie încă în top 10 WTA.

3411 afișări
Imaginea articolului Halep: Sper să fiu încă în top 10 WTA peste doi-trei ani

Halep: Sper să fiu încă în top 10 WTA peste doi-trei ani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Întrebată de reporter ce se vede făcând peste câţiva ani, jucătoarea aflată acum pe locul 5 în clasamentul WTA, în cădere de pe poziţia a doua, a răspuns: „Sper să joc tenis. E greu să-mi imaginez acum. Viaţa în circuit este dură. Dacă voi fi sănătoasă şi mă voi antrena cum o fac acum, sper să rămân în top 10. Dar rămâne de văzut. Vin multe jucătoare puternice din spate”.

Halep a explicat ce se află în spatele rezultatelor slabe de la turneele de Mare Şlem: „Anul trecut a fost multă presiune. Nu am putut să gestionez momentul. Voiam prea mult să-mi iasă lucrurile. Voiam să câştig toate meciurile. Voiam să joc din nou finală pentru că o făcusem şi cu un an înainte, dar era o mare greşeală. Dacă te gândeşti aşa, nu mai poţi juca tenis. Nu mă puteam antrena. După 10 minute, eram foarte obosită. M-am speriat puţin şi mi-am pierdut puterea. Dar vreau să uit toate acestea pentru că acum mă simt bine”.

Întrebată despre Jocurile Olimpice din luna august, Halep a spus: „De-abia aştept. Abia aştept să joc şi la dublu mixt. E foarte important pentru ţara mea şi pentru mine să iau o medalie. Nu e uşor. Dar trebuie să avem încredere. Voi juca împreună cu Horia Tecău la Roland Garros, la Wimbledon nu ne-am decis încă. Dar probabil vom juca şi la Wimbledon pentru că vom merge la Jocurile Olimpice”.

Halep: E greu să trăieşti în România din cauza economiei, dar locurile sunt minunate

Simona Halep a povestit, într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al turneului Indian Wells, că i-a cerut scuze unui fete, copil de mingi, la care a strigat pentru că nu i-a adus prosopul.

„Chiar azi (n.red. – sâmbătă, la meciul cu Vania King), un copil de mingi nu a auzit că vreau un prosop şi m-am supărat foarte tare. Apoi, i-am cerut scuze. Nu am vrut, dar eram sub presiunea meciului. Ştiu că jucătorii pot fi uneori nepoliticoşi cu copiii de mingi şi e dificil pentru ei. Dar trebuie să fii drăguţ cu ei. Sunt aici pentru noi şi ne ajută, nu e în regulă când ne supărăm pe teren. Dar ei înţeleg. Unii dintre ei joacă tenis şi ştiu ce e presiunea. Eu n-am fost copil de mingi, dar am vrut odată, când Federer a venit în România pentru un meci de Cupa Davis. Antrenorul, fostul antrenor sau al doilea antrenor, nu-mi mai aduc aminte pentru că am avut prea mulţi‚ a considerat că e periculos pentru mine. Federer servea foarte tare, aveam 10 ani”, a povestit Halep.

Întrebată dacă ar vrea să devină partenera lui Roger Federer în meciurile de dublu mixt, românca a răspuns: „Woww. Dar e cam greu”.

Simona Halep (24 de ani) a vorbit şi despre diferenţa dintre bărbaţi şi femei în tenis: „Am jucat odată la New York cu un bărbat. Ca fată, e greu atunci când trebuie să returnezi pentru că băieţii servesc foarte tare. Când sunt la fileu şi băiatul loveşte mingea, mi-e realmente frică. Dar am făcut o treabă bună cu reverul meu, iar în meciurile de dublu mixt Horia e acolo şi mă ajută cu tot. La fileu, la serviciu, aşa că eu nu trebuie decât să trimit mingea înapoi şi să stau pe linia de fund”.

Chestionată pe tema vacanţelor în România, Halep a povestit: „Mereu le recomand străinilor să vină în România, dar niciunul nu merge. Nu ştiu de ce. E o ţară frumoasă. Avem locuri frumoase. Ok, e greu să trăieşti în România din cauza economiei, dar locurile sunt fantastice. Aş recomanda Cluj, oraşul unde am jucat Fed Cup”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici