HANDBAL feminin. Horaţiu Paşca, antrenorul secund al naţionalei: Ne vom pregăti pentru Olanda. Meciul cu Norvegia e istorie

Horaţiu Paşca, antrenorul secund al naţionalei de handbal, a vorbit, în direct la ProSport Live, despre secretele din spatele victoriei cu Norvegia. Analiza adversarului, împreună cu pregătirea strategiei sunt principalele argumente.

1416 afișări
Imaginea articolului HANDBAL feminin. Horaţiu Paşca, antrenorul secund al naţionalei: Ne vom pregăti pentru Olanda. Meciul cu Norvegia e istorie

Horaţiu Paşca, antrenorul secund al naţionalei de handbal: Ne vom pregăti pentru Olanda. Meciul cu Norvegia e istorie

România a reuşit o victorie încântătoare în ultimul meci din faza grupelor a Campionatului European de handbal feminin. Elevele antrenate de Ambros Martin s-au ridicat la un nivel foarte ridicat şi s-au impus la o diferenţă considerabilă, 31-23. La mai puţin de 24 de ore de la accederea în Main Round, Paşca a scos la iveală secretele succesului.

”A fost o victorie muncită, pe care o pregătim de mult. O să vă lăsăm pe voi să vă bucuraţi, noi o luăm azi de la capăt. Avem antrenament de la 18 şi ne vom pregăti pentru Olanda. Meciul cu Norvegia e istorie. Fetele care au jucat aseară vor face recuperare, iar celelate se vor pregăti normal. De mâine avem antrenamente normale cu toată echipa. Avem 3 zile de pauză, nu ştiu dacă e mult sau puţin, dar sper să ne recuperăm.

În primul rând, când am plecat la Campionatul European, ne-am dorit ca forţa grupului şi apărarea să fie atuurile noastre. Agresivitatea din apărare ne-a făcut să conducem echipele cu 9 goluri diferenţă. Cu o apărare foarte bună, poţi câştiga orice meci. În atac am fost foarte lucizi”, a declarat Paşca la ProSport Live.

Norvegia este redutabilă în axul central, iar blocarea zonei a facilitat victoria: ”Axul central al Norvegiei era principalul pericol. Am încercat să le obligăm să arunce de la distanţă, pentru că nu e punctul lor forte. Am avut şi o Dumanska în mare formă”, a încheiat Paşca.

Gheorghe Tadici: Viteza de execuţie şi clarviziunea sunt principalele calităţi ale Cristinei Neagu

Gheorghe Tadici, selecţionerul care a decis să o convoace în premieră pe Cristina Neagu la naţională, a dezvăluit, la ProSport Live, că cea mai bună handbalistă a lumii poate face un Campionat European de senzaţie în Franţa.

Pe lângă calităţile native, Neagu a căpătat maturitate, iar toate acestea se vor răsfrânge asupra evoluţiei de la turneul final. Neagu a scris deja istorie. A devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, dar acesta e doar începutul. România va reuşi, datorită ei, o medalie în Franţa, crede Tadici. ”Viteza de execuţie, clarviziunea le are de când am luat-o eu. Acum, prin prisma ultimilor 10 ani, prin faptul că a jucat la echipe mari, a căpătat experienţă. Are 5-6 Campionate Europene, 5-6 Campionate Mondiale, a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice, dar are şi finale de Liga Campionilor. Este lesne de înţeles că s-a dezvoltat, iar experienţa căpătată e foarte importantă.

Au şanse, peste 90%, de a se califica în semifinale. De acolo, dacă gestionează partidele ca aseară, au posibilitatea unei medalii”, a declarat Tadici la ProSport Live.

Fostul selecţioner a evidenţiat şi aportul pe care îl aduc celelate jucătore, fără de care Neagu nu ar reuşi partide atât de bune. ”Pintea, Vizitiu şi Buceschi o ajută, iar asta îşi pune amprenta asupra evoluţiilor finale”, a încheiat Tadici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici