Handbal: Naţionala feminină a României a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar

România a pierdut finala Campionatului Mondial Universitar de handbal de la Malaga, după ce a fost învinsă, sâmbătă, scor 14-20, de reprezentativa ţării gazde. Spania şi-a luat astfel şi revanşa după înfrângerea din grupă cu 20-19.

294 afișări
Imaginea articolului Handbal: Naţionala feminină a României a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar

Handbal: Naţionala feminină a României a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Naţionala feminină a României a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar de la Malaga, formaţia antrenată de Costică Buceschi şi Nicoleta Alexandrescu a fost învinsă de Spania.

Cu excepţia primelor 10 minute, care au fost mai echilibrate, ibericele au fost tot timpul la conducerea jocului. În prima repriză, diferenţa maximă a fost de 4 goluri (10-6, min. 29), dar aceasta s-a dublat până în minutul 46 (scor 18-10). După cum o arată scorul final (20-14), România a avut probleme evidente în atac.Interii au fost inexistenţi, extremele au fost izolate şi au intrat prea puţin în combinaţii, în timp ce pivotul Cristina Nan a fost jucat destul de puţin.

Mai mult, tricolorele nu au avut luciditate în faţa porţii şi au ratat foarte multe situaţii din poziţie de unu la unu, inclusiv 3 aruncări de la 7 metri. De altfel, portarul Mercedes Castellanos a fost şi jucătoarea meciului, cu 16 interevnţii la final. Punctul pozitiv al României după partida cu Spania şi după întreg turneul final a fost poarta. Denisa Dedu şi Elena Şerban au fost la înălţime şi cu Spania, împreună adunând 16 intervenţii, exact cât portarul Castellanos. Diferenţa s-a făcut însă la greşeli, 12-6 în favoarea României. Dedu şi Şerban au adus România până în acest punct, având în vedere şi rezultatele strânse înregistrate până la finală, 20-19 cu Spania şi 23-22 cu Japonia în grupă, 21-18 cu Rusia în semifinale.

România a cucerit din nou argint la Mondialul Universitar după 4 ani, însă adevăratul exament pentru handbalul feminin românesc va fi în august, la Jocurile Olimpice de la Rio.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici