Handbal: Primăria Baia Mare solicită acces pentru suporteri la Final Four-ul EHF European League

Primăria municipiului Baia Mare, prin vocea primarului Cătălin Cherecheş, a anunţat marţi că solicită autorităţilor centrale acces pentru suporteri la partidele din cadrul Final Four-ului EHF European League, la handbal feminin, care se va desfăşura în weekend, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.

199 afișări
Imaginea articolului Handbal: Primăria Baia Mare solicită acces pentru suporteri la Final Four-ul EHF European League

Sursa foto: Facebook/ Cs Minaur Baia Mare

„Aşteptăm răspunsul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă şi a Guvernului României” se spune într-un comunicat, referitor la solicitarea făcută ca suporterii să poată avea acces la meciurile turneului final de handbal feminin EHF European League Women, ce se va desfăşura în 8-9 mai, în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare.

Turneul, considerat „cel mai important eveniment handbalistic organizat vreodată în România la nivelul echipelor de club”, va avea la start cele mai valoroase echipe care au ajuns în această fază a competiţiei (Final Four) în urma meciurilor disputate în sezonul 2020/2021, reprezentând patru naţiuni de top din handbalul mondial: Nantes Atlantique Handball (Franţa), Ikast-Bording Handbold (Danemarca), Siófok KC (Ungaria) şi CS Minaur Baia Mare.

Solicitarea a fost făcută pentru minim 30% din capacitatea de 2200 de locuri a sălii.

„Măcar 700 de băimăreni să aibă oportunitatea de a reveni în sala sporturilor, după un an în care ni s-au interzis toate, fiind închise uşile sălilor de sport, ale teatrelor, nunţile, botezurile, concertele şi alte evenimente sociale. Vre să ne susţinem echipa, cu atât mai mult cu cât nu este vorba despre o competiţie oarecare, ci una de nivel european, unde ne reprezentăm cu mândrie ţara!” se scrie în comunicat.

Situaţia epidemiologică în Baia Mare din acest moment este de 0,5 la mie, până în acest moment, din totalul populaţiei de 146.000 de locuitori fiind vaccinaţi cu cel puţin o doză 56.000 de locuitori.

În condiţiile în care în acest moment este interzis accesul suporterilor la orice manifestare sportivă, organizatorii au solicitat să se facă o excepţie, obligându-se să respecte câteva măsuri stricte de siguranţă.

„Vrem să oferim un exemplu cu privire la relaxarea restricţiilor, respectând toate măsurile de siguranţă din perspectivă epidemiologică, inclusiv cele impuse de Federaţia Europeană de Handbal (EHF) prin regulamente şi Conceptul de igienă al turneului final organizat în Baia Mare.”, precizează organizatorii.

Printre măsurile amintite se numără permiterea accesului doar pentru persoanele vaccinate, a celor care au trecut prin boală în ultimele 90 zile, şi/sau cei care vor fi supuşi testării într-un spaţiu amenajat în zona de desfăşurare a evenimentului, cu condiţia ca rezultatul testului să fie negativ.

Se va face monitorizarea strictă a respectării distanţării sociale pe circuite unice. Locurile ce vor putea fi ocupate de spectatori în tribune vor fi dispuse cu respectarea distanţării de 1,5/2 m la stânga-dreapta-faţă-spate pentru spectatori. Se va lua măsura blocării locurilor neocupabile. Ieşirea va fi organizată pe circuite unice, atât la finalul meciurilor, cât şi la pauzele dintre reprize. Monitorizarea tribunelor se va efectua cu ajutorul Jandarmeriei şi Poliţiei locale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici