HCM Constanţa s-a calificat în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. Buricea: Suntem fericiţi că vom juca pentru a şaptea oară în LC

Echipa HCM Constanţa a învins, duminică seară, cu scorul de 26-21, formaţia slovacă Tatran Presov, în finala turneului preliminar ce s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din Constanţa, şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin.

444 afișări
Imaginea articolului HCM Constanţa s-a calificat în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. Buricea: Suntem fericiţi că vom juca pentru a şaptea oară în LC

HCM Constanţa (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Golurile campioanei României au fost marcate de Toma - 7, Csepreghi - 5, Humet - 4, Cutura - 3, Sabou - 2, Val -1, Simicu - 1, Sadoveac - 1, Buricea - 1, Criciotoiu - 1.

Portarul Mihai Popescu a avut 16 intervenţii.

HCM Constanţa va evolua în grupa B a Ligii Campionilor, alături de THW Kiel - campioana Europei, Atletico Madrid - vicecampioana Europei, MKB Veszprem, Celje Pivovarna şi IK Savehof.2 al Cupei EHF.

Tatran, locul 2 la Constanţa, şi Maccabi Srugo Rishon Lezion, ocupanta poziţiei a treia, vor juca în turul 3 al Cupei EHF, iar ultima clasată, SSV Bozen, va disputa turul 2 al Cupei EHF.

La finalul meciului, handbalistul echipei HCM Constanţa, George Buricea, a declarat că el şi colegi săi sunt fericiţi că vor participa pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor, precizând că turul preliminar a fost "puternic".

"Suntem fericiţi că vom juca pentru a şaptea oară în Liga Campionilor. A fost pentru prima oară când am jucat un tur preliminar puternic. Era important pentru această echipă nouă a noastră să ne caificăm. Este un regret că în grupe nu vom juca la Constanţa. Încercăm să avem un sezon bun", a spus Buricea.

Galibor Cutura consideră că HCM Constanţa poate să treacă de grupele LC. "Sunt foarte fericit că sunt aici. Am jucat foarte bine la acest turneu, ne-am atins obiectivul. Grupa din Liga Campionilor este foarte grea dar cred că această echipă se poate califica", a afirmat sportivul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici