Horia Colibăşanu va încerca escaladarea vârfului Everest fără oxigen suplimentar şi şerpaşi

Alpinistul Horia Colibăşanu va încerca perioada martie - mai 2014 să escaladeze vârful Everest (8.850 de metri) fără oxigen suplimentar, dar şi fără şerpaşi, iar în caz de reuşită aceasta ar fi a şasea premieră a sa pentru România, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

356 afișări
Imaginea articolului Horia Colibăşanu va încerca escaladarea vârfului Everest fără oxigen suplimentar şi şerpaşi

Horia Colibăşanu va încerca escaladarea vârfului Everest fără oxigen suplimentar şi şerpaşi

Partenerul său va fi slovacul Peter Hamor (cu zece vârfuri de 8.000 de metri escaladate până acum), unul dintre cei mai buni alpinişti din lume la ora actuală.

Horia Colibăşanu, în vârstă de 36 de ani, este singurul român care a escaladat vârfurile Annapurna, K2 şi Dhaulagiri, trei din topul celor mai periculoase cinci din lume (după rata de mortalitate), potrivit "The Economist".

Escaladarea K2 (Pakistan), cel mai dificil vârf, în 2004, este considerată cea mai importantă performanţă a alpinismului românesc. Aceasta a rămas neegalată în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici