Horia Tecău, după înfrângerea de la Australian Open: Nu am simţit bine mingea la retur

Horia Tecău (31 ani) a analizat înfrângerea din sferturile de finală ale probei de dublu şi a identificat returul ca principal punct vulnerabil în duelul cedat în set decisiv, cu 4-6, în faţa unui cuplu din afara listei capilor de serie.

503 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău, după înfrângerea de la Australian Open: Nu am simţit bine mingea la retur

Horia Tecău, după înfrângerea de la Australian Open: Nu am simţit bine mingea la retur (Imagine: Dragos Savu / Mediafax Foto)

"Am început bine, cu break, dar am pierdut serviciul în următorul game, bineînţeles într-un moment important pentru meci. Trebuia să evoluăm mai bine astăzi, ca echipă. Eu nu am simţit bine mingea la retur, iar în faţa unei perechi ca Mannarino şi Pouille, simţeam că trebuie să punem accent mai mult pe retur. Iar astăzi, retururile nu le-am executat cum trebuie. Aşa am ajuns în tiebreak, unde ei au jucat mai bine. În setul doi, din nou, ne-au făcut break de două ori, dar noi am încercat să revenim în meci şi am făcut-o bine. Sunt mulţumit de revenirea pe care am avut-o, ne-am dat şansa să întoarcem meciul şi am făcut-o în mare parte. Am câştigat al doilea set, am simţit cum momentul se schimbă. Dar în decisiv, din nou, în câteva game-uri pe retur, nu am dat suficiente retururi în teren ca să punem presiune pe ei. A venit game-ul salvat de Juls pe serviciu de la 15-40, apoi game-ul meu, în care au fost câteva puncte câştigătoare din partea lor. Asta a fost astăzi", a declarat Horia Tecău, la finalul partidei, pentru Mediafax.

"Din păcate, nu am reuşit să executăm mai bine şi să câştigăm mai multe puncte pe retur. Nu am dat suficiente retururi pentru a inra în puncte şi a avea şansa de a veni mai des la fileu. Am greşit mult la retur şi pe al doilea serviciu şi nu ne-am oferit şanse. Vom rezolva problemele, prin multă muncă pe terenul de antrenament", a declarat Tecău.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, cotaţi cu prima şansă la trofeu în proba de dublu de la Australian Open, au fost eliminaţi marţi dimineaţă în faza sferturilor de finală, de perechea franceză formată din Adrian Mannarino şi Lucas Pouille, scor 6-7(5), 7-6(2), 4-6.

Mannarino se află pe poziţia 223 ATP în clasamentul probei de dublu, iar Pouille ocupă locul 270 ATP, la dublu. Francezii au eliminat consecutiv trei perechi aflate pe lista favoritelor: Bolelli / Fognini (capi de serie 5 şi campioni ai ediţiei 2015) - în şaisprezecimi, Cabal / Farah (capi de serie 12) - în optimi şi Tecău / Rojer (capi de serie numărul unu) - în sferturi. Pentru un loc în finală, francezii se vor duela cu perechea cap de serie 7, formată din Jamie Murray şi Bruno Soares (Marea Britanie / Brazilia).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici