Iancu: Parchetul TB a început urmărirea penală împotrivă lui Zambon şi Kassai

Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat că Parchetul Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală a omului de afaceri Claudio Zambon şi a secretarului general al FRF, Adalbert Kassai, în cazul palmaresului echipei Politehnica Timişoara.

166 afișări
Imaginea articolului Iancu: Parchetul TB a început urmărirea penală împotrivă lui Zambon şi Kassai

Iancu: Parchetul TB a început urmărirea penală împotrivă lui Zambon şi Kassai (Imagine: Liviu Adăscăliţei/MediafaxFoto)

"În urma plângerilor penale consecutive, formulate de către SC Fotbal Club Timişoara SA împotriva lui Zambon Claudio la Parchetul Tribunalului Bucureşti, înregistrate la aceasta instituţie sub nr. 618/26.06.2007, 300/26.02.2009 şi 541/27.04.2009, în legatură cu modalitatea în care acesta a încercat să-şi atribuie şi să vândă ceva ce nu-i aparţinea, în speţă patrimoniul, palmaresul şi drepturile conexe ale Asociaţiei Fotbal Club Timişoara, la data de 15 iulie 2009 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale în dosarul nr. 1941/P/2007, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la înşelăciune", se arată într-un comunicat emis de Marian Iancu pe site-ul oficial al clubului FC Timişoara.

Oficialul echipei bănăţene a adăugat că Parchetul Tribunalului Bucureşti va extinde cercetările şi către alte persoane, care se presupune că l-au ajutat pe Claudio Zambon în activităţile sale.

"Totodată, în conţinutul tezei a II-a alin. final din adresa nr. 75332/27.07.2009 emisă de DGPMB - Serviciul de Investigare a Fraudelor se arată că urmează «a fi extinse cercetările şi asupra altor persoane implicate în cauză în dosarul de urmărire penală nr. 528/2009» Aceasta este o referire directă la cererea noastră precizatoare, înregistrată sub nr. 300/26.02.2009 la Parchetul Tribunalului Bucureşti, prin care am solicitat extinderea cercetărilor în cauză, pe aspectul sprijinului acordat activităţii infracţionale a lui Zambon Claudio de către cel puţin un oficial al Federaţiei Române de Fotbal, în speţă secretarul general Adalbert Kassai".

FC Timişoara, gruparea din Liga I, prezidată de Marian Iancu, şi Poli Timişoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, care activează acum în Liga a IV-a, îşi dispută de mai mult timp palmaresul şi însemnele Politehnicii Timişoara, club fondat în 1921.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici