Iancu: Varga şi Bălan nu au drept de joc în Liga I, Rapid poate pierde trei puncte la masa verde

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a prezentat, marţi, la Sport.ro, actele oficiale de la LPF în care se arată că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan nu aveau drept de joc pentru Rapid în partida cu echipa bănăţeană, astfel că rapidiştii pot pierde la masa verde întâlnirea de vineri.

27 afișări
Imaginea articolului Iancu: Varga şi Bălan nu au drept de joc în Liga I, Rapid poate pierde trei puncte la masa verde

Iancu: Varga şi Bălan nu au drept de joc în Liga I, Rapid poate pierde trei puncte la masa verde (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pe 4 martie, cu o zi înainte de meci, cei de la Rapid s-au dus şi au forţat legitimarea celor doi jucători, la liga a patra, prin inventarea unei echipe. Au dus carnetele la LPF pentru viza de joc, însă, între timp, Asociaţia de Fotbal a Municipiului Bucureşti a analizat cazul şi a descoperit că sunt în contradicţie clară cu regulamentul, care prevede că «dacă excluderea unor echipe din campionat intervine după începerea campionatului, locurile vacante nu se vor mai completa». Astfel, AMF a trimis o adresă către LPF prin care transmite că cei doi jucători n-au drept de joc şi sunt în continuare legitimaţi la Sportul Studenţesc. Ce face Liga? Transmite o informare oficială către Rapid prin care anunţă că cele două transferuri au fost anulate, chiar în ziua meciului, pe 5 martie. Astfel, cei doi jucători nu sunt vizaţi şi nu au drept de joc în Liga I", a spus Marian Iancu la Sport.ro.

Oficialul FC Timişoara a adăugat că ar fi putut să lase lucrurile "aşa cum sunt", respectiv să nu conteste victoria din teren a echipei Rapid, însă s-a răzgândit ca urmare a comportamentului celor de la Rapid.

"Aş fi vrut să las lucrurile aşa cum sunt, victoria din teren să fie victorie. Dar nu am ce face. Din nefericire, indolenţa şi proasta administrare au dus lucrurile într-un unghi greşit. Miercuri sau joi m-am întâlnit cu George Copos şi i-am transmis să nu se grăbească să-i transfere, pentru că o fac în ilegalitate şi, chiar dacă n-o să câştig în teren, o să câştig la masa verde. După această discuţie, în care mi-a promis că Varga şi Bălan nu vor juca până nu vor intra în legalitate, s-au dus şi i-au înregistrat la o echipă din liga a patra. E foarte importantă poziţia Timişoara în faţa opiniei publice, noi suntem credibili. Rapid a învins pe teren cu şansă. Dacă nu aveam documentele, aş fi trecut peste. Dar dacă nu aş fi reacţionat eu, ar fi reacţionat altă echipă", a mai spus Iancu.

De cealaltă parte, acţionarul majoritar al clubului Rapid, George Copos, a declarat, la Sport.ro, că transferurile celor doi jucători au fost efectuate regulamentar. "Ce a adus Iancu nu este in conformitate cu legile LPF. Iancule, ne-aţi dezamăgit pe toti rapidiştii. Cu tot respectul pe care îl port Timişoarei, vă asigur că aceste două transferuri au fost facute în conformitate cu regulamentele FRF, LPF şi FIFA. Vasile Avram nu face abatere de la regulamente. Noi ne-am certat cu el, însa el nu face abatere. Ştiu că Iancu e supărat, Poli a pierdut pe nedrept, însă trebuie să ne respectăm", a spus Copos.

Potrivit sursei citate, Marian Iancu a rupt hârtiile obţinute de la LPF şi i-a spus lui Copos: "Acum că le-am rupt, îmi dai punctele înapoi?".

La sfârşitul săptămânii trecute, directorul general al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a anunţat că gruparea timişoreană se va adresa Tribunalului pentru Arbitraj al Sportului de la Lausanne, în cazul legitimării jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan la Rapid Bucureşti.

"Urmează ca mâine (n.r. - luni) să intrăm în posesia documentelor prin care au fost legitimaţi cei doi jucători, iar apoi vom dovedi că procedura a fost incorectă. Foarte multe tâmpenii sunt stipulate în înscrierea echipei Rapid III la AMF. Nu poţi să inventezi o echipă peste noapte şi să o înscrii tot peste noapte în campionat, chiar dacă este vorba despre Liga a IV-a. În acte sunt foarte multe lucruri care contravin statutelor atât din regulamentele româneşti, cât şi din cele europene", a mai spus directorul general.

Echipa Rapid Bucureşti a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia FC Timişoara, în primul meci al etapei a XX-a a Ligii I. La Rapid au jucat Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, jucători ce au fost împrumutaţi până la finalul sezonului de la Sportul Studenţesc, transferul acestora fiind anunţat în cursul zilei de marţi, 2 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici