Ilie Năstase, Anghel Iordănescu şi Sorin Oprescu au primit Placheta de Onoare a MAI

Fostul tenisman Ilie Năstase, antrenorul naţionalei de fotbal, Anghel Iordănescu, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au primit, joi, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de la ministrul de resort, vicepremierul Gabriel Oprea.

65 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase, Anghel Iordănescu şi Sorin Oprescu au primit Placheta de Onoare a MAI

Ilie Năstase (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Oprea i-a felicitat pe Iordănescu şi Năstase, pentru performanţele deosebite pe care le-au avut în cariera sportivă şi pentru modul cum au promovat şi au făcut cinste României în întreaga lume, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de MAI.

"Domnul general maior în rezervă Anghel Iordănescu este antrenorul secolului trecut şi ceva îmi spune că va fi şi antrenorul acestui secol, iar Ilie Năstase a făcut cunoscut numele României în întreaga lume", a spus vicepremierul.

Despre Oprescu, vicepremierul a spus că "are o carieră ireproşabilă, a salvat foarte multe vieţi ca medic, este un om în slujba românilor, care, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, are ca responsabilitate siguranţa a milioane de bucureşteni".

Edilul s-a declarat onorat de invitaţia de a primi distincţia şi l-a asigurat pe Oprea de sprijinul său "ca prieten şi apropiat" în rezolvarea problemelor comunităţii. "Sunt mulţi din conducerea Ministerului Afacerilor Interne cărora le datorez sprijinul necondiţionat şi pentru acest lucru le mulţumesc. (…) Nu este pentru prima dată când domnul viceprim-ministru nu face altceva decât, cu modestie şi, în acelaşi timp, cu multă hotărâre să ajute comunitatea, să ajute administraţia locală să facă faţă provocărilor anilor în care trăim", a spus primarul general al Capitalei.

Antrenorul Anghel Iordănescu a spus că primirea acestei distincţii este un moment onorant şi a mulţumit vicepremierului Gabriel Oprea "pentru sprijinul pe care l-a dat pentru ca România să fie alături de statele europene care vor organiza meciuri de fotbal la Campionatul European 2020".

La rândul său, Ilie Năstase a mărturisit că apreciază în mod deosebit distincţia primită din partea MAI, unică în palmaresul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici