Ilie Năstase, decorat de ziua lui de preşedintele Iohannis: Când juca Ilie, era sărbătoare. Aţi fost un idol - FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat marţi pe Ilie Năstase cu cea mai mare distincţie, Ordinul "Steaua României" şi a declarat că acesta este un simbol al tensiului şi al României, amintind că atunci când juca, era zi de sărbătoare.

1814 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase, decorat de ziua lui de preşedintele Iohannis: Când juca Ilie, era sărbătoare. Aţi fost un idol - FOTO

Ilie Năstase, decorat de ziua lui de preşedintele Iohannis: Când juca Ilie, era sărbătoare. Aţi fost un idol

"Pentru generaţia mea, aţi fost un sportiv de vis. Deşi nu aveam la dispoziţie mijloacele media de astăzi, când juca Ilie, era sărbătoare: ne adunam cu toţii în faţa unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira şi asculta spectacolul pe care îl creaţi pe teren", a spus preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că speră ca modelul său să inspire tinerele generaţii de sportivi.

"Atunci uitam cu desăvârşire de toate nedreptăţile acelor ani şi mulţi visam să ajungem ca dvs. Aţi fost idolul unei generaţii", a mai declarat Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni.

 

"În ţară sau în străinătate, lumea vă cunoaşte şi vă recunoaşte ca un simbol al tenisului şi un simbol al României. Fără dumneavoastră, tenisul nu ar fi ceea ce este astăzi. Veţi rămâne pentru totdeauna un reper pentru sportul românesc şi îmi doresc ca performanţele dumneavoastră să constituie un imbold pentru tinerele generaţii de sportivi", a afirmat preşedintele.

Iohannis a mai spus că în tenis Ilie Năstase a oferit "spectacolul total" şi că US Open şi Roland Garros îl păstrează pe sportiv în clubul select al celor care au câştigat aceste competiţii.

De asemenea, şeful statului a amintit că în 19 iulie, cu 24 de ani înainte de naşterea tenismenului a avut loc primul meci al echipei de tenis a României într-o Cupă Davis. "Aţi fost născut, domnule Ilie Năstase, să oferiţi tuturor iubitorilor de sport mai mult decât performanţă, aţi fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis", a declarat el.

Iohannis i-a urat "La mulţi ani" tenismenului care împlineşte marţi 70 de ani şi a adăugat că îi mulţumeşte în nume personal şi numele României pentru că "a servit cu dedicaţie reputaţia sportului românesc".

"Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea. M-am născut în ţara asta şi aici o să mor", a spus şi Ilie Năstase, după ce a primit distincţia de la preşedintele Iohannis.

Ilie Năstase a fost primul lider al clasamentului WTA, iar de-a lungul carierei a câştigat 58 de trofee, 7 dintre ele fiind în turneele de Grand Slam, la simplu, dublu şi dublu mixt. A mai disputat trei finale de Cupa Davis, toate pierdute în faţa echipei Statelor Unite.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici