Ilie Năstase: Eu am jucat toată viaţa tenis nu pentru România, ci pentru mine, familia mea

Marius Copil şi-a explicat azi la Telekom Sport decizia de a nu mai răspunde convocărilor la echipa de Cupa Davis a României. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ilie Năstase, şi-a spus punctul de vedere cu referire la hotărârea lui Copil, la Radio Sport.

2268 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase: Eu am jucat toată viaţa tenis nu pentru România, ci pentru mine, familia mea

Ilie Năstase: Eu am jucat toată viaţa tenis nu pentru România, ci pentru mine, familia mea

"Să ştiti că eu am jucat toată viaţa mea tenis nu pentru România, ci pentru mine, familia mea, antrenori şi atât. Nu pot spune că mă gândeam la România când jucam tenis, de aceea nu îl critic pe Copil în vreun fel. E adevărat că veneam cu mândrie la naţională, dar erau alte vremuri, aşa eram noi atunci educaţi. Nu îi învinovăţesc pe cei care vorbesc acum precum Copil", a spus Ilie Năstase.

Arădeanul a declarat azi la Telekom Sport că lupta pe care o poartă pentru a aduna punct cu punct în circuit îl face să-şi reconfigureze traseul în carieră. "El câştigă un tur (n.r. - Horia Tecău), sunt minimum 45 de puncte, dacă nu 90. Eu ca să ajung la 90 de puncte trebuie să câştig un turneu Challenger. Şi eu dacă aş avea un an în care să joc pe tabloul principal al tuturor turneelor de Masters şi Grand Slam, aş face mult mai lejer puncte".

Jucătorii nominalizaţi de Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, pentru întâlnirea cu Israel (27-29 octombrie, în deplasare) sunt Dragoş Dima (464 ATP la simplu, 1.264 ATP la dublu), Nicolae Frunză (588 ATP la simplu, 663 la dublu), Vasile Antonescu (649 ATP la simplu, 454 la dublu) şi Bogdan Borza (793 ATP la simplu, 1.229 la dublu). Copil, Tecău şi Mergea au refuzat convocarea. România a pierdut ambele partide din acest an, 2-3 cu Belarus şi 1-4 cu Austria, în timp ce Israelul a fost învinsă cu 5-0 de Portugalia şi cu 5-0 de Ucraina. Tricolorii au câştigat toate cele patru meciuri directe cu Israelul din istoria competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici