Ilie Năstase SCANDALIZAT. Prima reacţie după ce a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis: Voi ataca decizia. ITF nu a reuşit să ignore interesele Federaţiei Marii Britanii

Ilie Năstase a transmis, printr-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, că va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia Federaţiei Internaţionale de Tenis de a-l suspenda până la 31 decembrie 2020, deoarece ITF nu a reuşit să "ignore interesele Federaţiei Marii Britanii" şi că nu a dat dovadă de imparţialitate în analizarea probelor.

1062 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase SCANDALIZAT. Prima reacţie după ce a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis: Voi ataca decizia. ITF nu a reuşit să ignore interesele Federaţiei Marii Britanii

Ilie Năstase SCANDALIZAT. Prima reacţie după ce a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis: Voi ataca decizia. ITF nu a reuşit să ignore interesele Federaţiei Marii Britanii

De asemenea, Năstase atrage atenţia că oficialii partidei jucată la Mamaia au ignorat cele "peste 40 de încălcări ale regulamentului" comise de Johanna Konta în meciul cu Sorana Cîrstea, fiind sancţionat şi amplificat doar modul în care a reacţionat atunci când şi-a ieşit din fire, fiind ignorate încercările sale ulterioare de reconciliere. 

fie luate în considerare nici aspectele care au provocat 

"COMUNICAT DE PRESĂ
22 iulie 2017

Am primit decizia dată asupra cazului meu de completul intern de soluţionare al Federaţiei Internaţionale de Tenis cu dezamăgire, dar nu cu surprindere.

Completul care a emis decizia a dovedit insistenţa acestei Federaţii de a trata cazul meu într-o manieră cu totul specială şi lipsită de imparţialitate, la fel cum întreaga echipă a României a fost tratată în timpul barajului Fed Cup de la Constanţa.

Din nefericire pentru mine, decizia se îndepărtează cu mult de standardele aplicate în toate precedentele existente, în care Federaţia Internaţională a aplicat sancţiuni mult mai mici pentru încălcări mult mai grave (cazuri de dopaj, cazuri în care jucători au ameninţat cu moartea sau chiar au agresat fizic arbitrii).

Din lecturarea deciziei, trag concluzia că a fost imposibil pentru completul din cadrul Federaţiei Internaţionale să trateze acest caz într-un mod nepărtinitor, ceea ce ar fi presupus exerciţiul de a ignora interesele pe care Federaţia Marii Britanii le are în legătură cu soluţionarea acestuia.

După ce barajul respectiv dintre echipele României şi Marii Britanii a avut un supervizor din partea ITF de naţionalitate britanică, acum investigaţia iniţiată împotriva mea la plângerea Federaţiei Britanice a fost soluţionat la Londra, de către un complet al cărui reprezentant este şi el de naţionalitate britanică.

În cadrul meciului dintre Sorana Cîrstea şi Johanna Konta, nu a contat că jucătoarea britanică a săvârşit peste 40 de încălcări ale regulamentului, ci au contat doar reacţiile pe care le-am avut pentru că mi-am pierdut cumpătul după ce arbitrii mi-au ignorat plângerile regulamentare faţă de aceste aspecte. Acum, la soluţionarea investigaţiei împotriva mea, au fost analizate doar reacţiile mele, scoase din contextul în care ele au avut loc, fără să fie luate în considerare nici aspectele care au provocat şi amplificat modul în care am reacţionat, nici intenţia mea înţeleasă greşit în legătură cu anumite afirmaţii, dar nici încercările mele repetate de a îndrepta consecinţele cauzate.

De aceea, mă simt nevoit să îmi caut mai departe dreptatea în faţa unor foruri independente şi imparţiale, care să îmi asigure un tratament just şi echitabil.

Ilie Năstase"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici