Ilie Năstase solicită retragerea titlurilor lui Agassi şi Şarapova: S-a drogat, la revedere!

Ilie Năstase (72 de ani) a avut, miercuri, o reacţie dură la adresa trişorilor din tenis şi a cerut retragerea titlurilor deţinute de Maria Şarapova şi Andre Agassi, doi dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai sportului alb în epoca modernă.

1630 afișări
Imaginea articolului Ilie Năstase solicită retragerea titlurilor lui Agassi şi Şarapova: S-a drogat, la revedere!

Ilie Năstase solicită retragerea titlurilor lui Agassi şi Şarapova: S-a drogat, la revedere!

Primul număr mondial din istoria clasamentului ATP e de părere că jucătorii care au fost prinşi dopaţi sau au recunoscut că s-au drogat în timpul carierei, cum e cazul legendarului Andre Agassi, ar trebui şterşi pur şi simplu din istoria sportului din cauza prejudiciiului de imagine pe care l-au adus disciplinei pe care o reprezintă: "E bine că Agassi a recunoscut că s-a drogat, frumos. Dacă eram Federaţia Internaţională, îi luam toate titlurile. I le anulam! S-a drogat, la revedere! Toate tilurile înapoi! Şi cu Şarapova, la fel. Titlurile înapoi!", a declarat "Nasty", la postul de televiziune Pro X.

Câştigătoare a 36 de titluri, printre care cinci de Mare Şlem şi un Turneu al Campioanelor, Maria Şarapova a fost depistată pozitiv cu meldonum, în 2017, şi suspendată timp de 15 luni. Fostul lider mondial nu şi-a mai regăsit forma şi, măcinată de probleme fizice, se zbate pe locul 29 în ierahia mondială, fără să fie o prezenţă constantă în fazele finale ale competiţiilor importante.

De partea cealaltă, Andre Agassi are în palmares statutul de număr 1 mondial, opt titluri de Grand Slam, un Turneu al Campionilor şi o medalie de aur la Jocurile Olimpice, toate obţinute de-a lungul unei cariere legendare, dar cu suişuri şi coborâşuri. A recunoscut, la finalul drumului în tenis, că a consumat droguri în timp ce juca, dar Federaţia Internaţională de Tenis nu a putut lua nicio măsură concretă împotriva sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici