În ciuda controverselor legate de Abramovici, Chelsea se califică în sferturile Ligii Campionilor

Thomas Tuchel a declarat că îşi doreşte ca Chelsea să fie echipa pe care toată lumea vrea să o evite la tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, după ce deţinătoarea trofeului a învins-o pe Lille cu 2-1, pe un Stade Pierre-Mauroy aproape plin, obţinând calificarea cu 4-1 la g

842 afișări
Imaginea articolului În ciuda controverselor legate de Abramovici, Chelsea se califică în sferturile Ligii Campionilor

Albaştrii veneau în Franţa cu un avantaj de 2-0 din prima manşă, dar, într-un meci jucat pe fondul incertitudinii continue cu privire la viitorul clubului, au trebuit să vină din urmă după un început mai lent, pentru a obţine succesul şi în retur.

Burak Yilmaz a readus şansele lui Lille la calificare, cu un penalty transformat după ce Jorginho a atins mingea cu mâna în suprafaţa de pedeapsă (1-0, min. 38).

Christian Pulisic a replicat în prelungirile primei reprize, egalând în minutul 45+3 (1-1).

Căpitanul lui Chelsea, Cesar Azpilicueta, a decis soarta calificării, marcând pentru 1-2, cu 19 minute înainte de final.

Echipa lui Tuchel îşi va afla adversarii din optimi la tragerea la sorţi de vineri.

„Vreau să fim echipa cu care nimeni nu vrea să joace", a spus Tuchel. „Acesta este rolul în care ne vedem în această ultimă rundă de opt.

Este un pas mare să o facem din nou şi din nou - şi de aceea ne luptăm pentru primele patru locuri în poate cel mai greu campionat din lume şi ne luptăm acum din nou în primele opt echipe din Europa.

Acest lucru scoate la iveală tot ce e mai bun din noi", a mai spus germanul, citat de BBC Sports.

Informaţiile privind cedarea proprietăţii clubului au continuat să vină chiar şi în timpul meciului, anunţându-se că Lord Coe s-a alăturat unui consorţiu condus de fostul preşedinte al lui Liverpool, Sir Martin Broughton, pentru a cumpăra clubul, în timp ce fostul atacant al lui Chelsea, Gianluca Vialli, a declarat că lucrează cu Nick Candy la oferta sa.

Anterior, familia Ricketts, care deţine echipa americană de baseball Chicago Cubs, a confirmat că se află în fruntea unui grup de investitori care va face o ofertă până la termenul limită de vineri.

Chelsea va aştepta acum să vadă ce se va întâmpla în afara terenului, UEFA spunând, de asemenea, miercuri, că a cerut clarificări din partea Uniunii Europene cu privire la viitoarele meciuri din Liga Campionilor care îi implică pe londonezi, după ce au fost impuse sancţiuni asupra proprietarului rus Roman Abramovici.

Abramovici, despre care se ştie că are legături cu preşedintele rus Vladimir Putin, şi-a văzut activele îngheţate de guvernul britanic, iar Chelsea a trebuit să obţină o licenţă specială pentru a continua să funcţioneze.

Acest lucru a adus cu sine plafoane de cheltuieli, deşi jucătorii şi personalul clubului au putut zbura la Lille pentru meci, deoarece aceste aranjamente au fost deja făcute înainte de sancţiuni.

Între timp, logo-ul sponsorului Three a rămas afişat pe echipamentul lui Chelsea în timpul meciului, în ciuda faptului că firma a declarat că a cerut clubului să găsească o soluţie pentru a-l elimina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici