În jurul lumii pe două roţi. Recordul stabilit de Mark Beaumont cu trei ani în urmă

  • Mark Beaumont a parcurs 29.000 km în doar 78 de zile, 14 ore şi 40 de minute
  • Beaumont a depăşit şi recordul pentru cei mai mulţi km parcurşi pe bicicletă într-o lună – 11.315 km
  • Traseul scoţianului a început şi s-a sfârşit la Paris
193 afișări
Imaginea articolului În jurul lumii pe două roţi. Recordul stabilit de Mark Beaumont cu trei ani în urmă

FOTO: Profimedia

În urmă cu exact 3 ani, scoţianul Mark Beaumont reuşea un record încredibil. Făcea înconjurul lumii pe bicicletă în doar 78 de zile, 14 ore şi 40 de minute. În 2017, ciclistul pornea la drum din Paris pe 1 iulie, iar expediţia lui lua sfârşit pe 18 septembrie.

Chiar dacă numele său a rămas în istorie pentru recordul stabilit, Beaumont a ratat foarte multe evenimente cât a fost pe bicicletă în jurul lumii. În perioada în care scoţianul pedala de zor, Roger Federer câştiga a opta oară la Wimbledon, Neymar devenea cel mai scump fotbalist din istorie, Floyd Mayweather îl invingea pe Conor McGregor, iar Atletico Madrid se muta pe un stadion nou după 51 de ani.

„Dacă pot face turul planetei în 80 de zile, e chiar mare lucru, e o dovadă clară de anduranţă şi este lucrul pentru care am muncit de când eram un copil de 12 care mergea cu Bicicleta prin Scoţia”, spune Beaumont.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici