Inaugurare ARENA NAŢIONALĂ: Distincţii UEFA pentru Hagi, Popescu, Munteanu şi Boloni. Gazonul a cedat după jumătate de oră de joc

Primarul General, Sorin Oprescu, a dezvelit, marţi seară, împreună cu preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi conducătorul FRF, Mircea Sandu, placheta care marchează inaugurarea Arenei Naţionale, unde începând, de la ora 21.30, va avea loc meciul România - Franţa, din preliminariile Euro-2012.

2247 afișări
Imaginea articolului Inaugurare ARENA NAŢIONALĂ: Distincţii UEFA pentru Hagi, Popescu, Munteanu şi Boloni. Gazonul a cedat după jumătate de oră de joc

Inaugurare ARENA NAŢIONALĂ: Distincţii UEFA pentru Hagi, Popescu, Munteanu şi Boloni. Gazonul a cedat după jumătate de oră de joc (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

► Gazonul Arenei Naţionale a cedat după jumătate de oră de joc din meciul România - Franţa, din preliminariile Campionatului European din 2012.

Numeroase bucăţi de gazon s-au desprins deja pe toată suprafaţa de joc.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

► Foştii internaţionali Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu şi Ladislau Boloni, care au în palmares cel puţin 100 de selecţii la echipa naţională a României, au primit, marţi, înaintea meciului România - Franţa, distincţii din partea UEFA.

►Pe plachetă se putea citi: "Arena Naţională a fost inaugurată astăzi, 6 septembrie 2011, cu ocazia meciului oficial România - Franţa".

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a oferit FRF un fanion personalizat, în timp ce Mircea Sandu le-a acordat plachete lui Blatter şi Oprescu.

"Astăzi, se inaugurează stadionul şi vreau să-i mulţumesc domnului Blatter că este alături de noi. Suntem onoraţi. Am arătat că se poate aşa ceva şi în România şi în Bucureşti", a declarat primarul Sorin Oprescu, care a menţionat că în cel mai rău caz scorul de la meciul din această seară va fi 0-0, iar în cel mai bun caz va fi 1-0 pentru "tricolori".

Arena Naţională ar fi trebuit să fie inaugurată pe 10 august, cu un meci amical între reprezentativa României şi cea a Argentinei, însă partida a fost anulată.

Actuala arenă s-a construit pe amplasamentul fostului Complex Naţional "Lia Manoliu". La 18 decembrie 2007 au început lucrările de demolare ale vechiului stadion.

Arena Naţională, care are are o clasificare de categoria I, are o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 sunt la Tribuna I.

Pe această arenă va avea loc la 19 mai 2012 finala Ligii Europa.

►Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că şapte persoane vor fi amendate pentru că vindeau bilete la suprapreţ pentru meciul România - Franţa, din preliminariile Campionatului European din 2012.

"Echipele de jandarmi aflate în zona Bulevardului Basarabia au identificat şapte persoane care vindeau bilete la suprapreţ şi materiale promoţionale, steaguri şi fulare, fără autorizaţie de comercializare. Persoanele au fost identificate şi se vor lua măsurile legale care se impun. Vor fi sancţionaţi contravenţional conform legii", a spus Enache.

►Autocarele cu jucătorii celor două echipe, ale României şi Franţei, au ajuns la Arena Naţională în jurul orei 19.30, în vederea partidei din preliminariile Campionatului European din 2012.

► În primele cinci minute după deschiderea porţilor (ora 18.00), aproximativ 100 de persoane au intrat pe poarta de pe Bulevardul Basarabia, alte 100 de persoane pe poarta de pe Bulevardul Pierrre de Coubertin, iar câteva zeci au acces pe la intrarea din strada Mr. Coravu, fără a se înregistra vreun incident.

Unii dintre suporteri au venit la stadion cu aproximativ o jumătate de oră înainte de deschiderea porţilor. Câteva persoane au încercat să intre în curtea arenei cu biciclete sau motociclete, însă nu au primit permisiunea la primul filtru de verificare.

Poliţia şi Garda Financiară controlează toţi vânzătorii ambulanţi de pe străzile din apropierea arenei.

► Foştii internaţionali români Dorinel Munteanu, Ionuţ Lupescu şi Miodrag Belodedici au fost întâmpinaţi cu căldură, marţi, la intrarea în Arena Naţională, de suporterii sosiţi pentru meciul cu Franţa.

Fanii "tricolori" şi-au făcut poze cu cei trei foşti internaţionali şi le-au scandat numele.

Meciul România - Franţa marchează inaugurarea oficială a Arenei Naţionale, un eveniment la care sunt aşteptaţi peste 50.000 de spectatori. Printre aceştia se va afla şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter.

► Biletele pentru meciul România - Franţa, din această seară, se vând pe piaţa neagră cu două ore înainte de începerea partidei cu preţuri cuprinse între 200 şi 400 de lei.

Astfel, speculanţii aflaţi pe Bulevardul Basarabia, în zona Arenei Naţionale, vând un bilet la Tribuna a II-a cu 250-400 de lei (preţ oficial 100 sau 150 de lei), iar la Peluza Sud 200 de lei (preţ 50 sau 70 de lei).

Speculanţii vând nestingheriţi bilete deşi în zonă se află forţe de ordine.

Suporteri din provincie au sosit târziu în Bucureşti, fără bilete, şi caută tichetele la bişniţari, care nu numai că vând, dar şi cumpără tichete de la alţi fani, pentru a le ceda la preţuri mai mari înainte de începerea partidei.

Speculanţii s-au aflat în zona Arenei Naţionale încă de dimineaţă, când cereau pentru biletele de la peluze, de 50 şi 70 de lei, sume cuprinse între 130 şi 150 de lei.

Biletele la România - Franţa s-au vândut numai pe Internet, iar o persoană putea achiziţiona numai două tichete. Luni, când mai erau disponibile câteva mii de bilete, numeroşi suporteri au luat cu asalt sediul firmei care le distribuie, formând cozi la intrarea acestuia.

Echipa naţională a României va întâlni marţi, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, reprezentativa Franţei, în cadrul grupei D a preliminariilor Euro-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici