Începe Campionatul European de Handbal masculin EHF EURO 2022. Danemarca e marea favorită

  • Joi este ziua cea mare în handbalul european.
  • Începe Campionatul European de Handbal masculin, EHF EURO 2022, 18 reprezentative aflându-se la startul competiţiei ce se va desfăşura până pe data de 30 ianuarie.
  • Partidele vor avea loc pe arenele din Debrecen, Budapesta, Szeged, Bratislava şi Košice.
374 afișări
Imaginea articolului Începe Campionatul European de Handbal masculin EHF EURO 2022. Danemarca e marea favorită

Începe Campionatul European de Handbal masculin EHF EURO 2022. Danemarca e marea favorită

Imaginaţi-vă cum trebuie să fie să jucaţi în faţa a 20.000 de fani, acasă în meciul de deschidere a EHF EURO 2022.

Este exact ceea ce va experimenta naţionala Ungariei joi seara, când va juca primul meci al competiţiei continentale, împotriva Olandei, în cea mai nouă şi mai mare arenă din Europa, dedicată handbalului, meci jucat cu casa închisă.

Într-un clasament al celor mai mari săli din Europa, "New Budapest Arena" se află pe locul şapte. Dar , în ceea ce priveşte handbalul, ea se situează pe prima poziţie, cu cele 20.022 de locuri.

Unul din cele mai interesante meciuri din faza grupelor preliminare se va juca tot joi seară, la Szeged, unde eternele rivale Croaţia şi Franţa se vor confrunta într-un nou episod al confruntărilor istorice dintre cele două mari multiple campioane.

Prima zi de competiţie programează 9 meciuri, în cele 6 grupe preliminare, fiecare alcătuită din câte 4 echipe, din care primele două se vor califica în faza grupelor principale.

Mai departe, din grupele principale, primele două clasate se califică în semifinale, finala urmând să aibă loc pe 30 ianuarie, la Budapesta.

Conform caselor de pariuri, favorita certă a acestei ediţii este reprezentativa Danemarcei, creditată de majoritatea specialiştilor cu şanse de aproximativ 50% (cotă medie 2.00) la câştigarea titlului european. Următoarele favorite, la mare distanţă, cu şanse de doar 15% sunt echipele Suediei şi Franţei (cotă medie 7.00), urmate de Spania şi Ungaria, cu 10-12% şanse de a-şi adjudeca trofeul suprem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici