Începe noul sezon al UEFA Champions League. Ronaldo este pe cale să mai egaleze un record

  • Marţi şi miercuri se dă startul Ligii Campionilor UEFA, sezonul 2020/21, cu Chelsea, deţinătoarea trofeului, una dintre cele 32 de echipe care vizează finala de la Sankt Petersburg.
  • Site-ul official UEFA.com a prefaţat noua ediţie analizând meciurile cap de afiş ale primei etape.
232 afișări
Imaginea articolului Începe noul sezon al UEFA Champions League. Ronaldo este pe cale să mai egaleze un record

Începe noul sezon al UEFA Champions League. Ronaldo pe cale să mai egaleze un record

Meciurile primei etape a Ligii Campionilor 2020/2021.

  • Marţi, 14 septembrie

Grupa E: Barcelona vs Bayern, Dinamo Kiev vs Benfica
Grupa F: Young Boys vs Man. United, Villarreal vs Atalanta
Grupa G: Sevilla vs Salzburg, LOSC vs Wolfsburg
Grupa H: Chelsea vs Zenit, Malmö vs Juventus

  • Miercuri, 15 septembrie

Grupa A: Man. City vs Leipzig, Club Brugge vs Paris
Grupa B: Atlético de Madrid vs Porto, Liverpool vs AC Milan
Grupa C: Beşiktaş vs Dortmund, Sporting CP vs Ajax
Grupa D: Sheriff vs Shakhtar Donetsk, Inter vs Real Madrid

Messi şi Ronaldo în faţa unui nou început

După sosirea sa la Paris în această vară, Lionel Messi poate debuta pentru PSG în primul său meci în UEFA Champions League pentru noua sa echipă, în deplasare la Club Brugge. Cu o zi înainte, Cristiano Ronaldo ar putea juca primul său meci european pentru Manchester United de la înfrângerea cu 2-0 în finala din 2009 împotriva Barcelonei lui Messi. În clasamentul golgheterilor, Ronaldo conduce în faţa lui Messi cu 134-120, fiind cel mai prolific marcator din istoria competiţiei.

Dacă Ronaldo va fi prezent în primul meci, el poate egala recordul de apariţii în UEFA Champions League, aparţinând lui Iker Casillas.

AC Milan îşi măsoară forţele cu Liverpool

În mod surprinzător, prima etapă aduce doar a treia întâlnire competiţională pentru aceşti doi giganţi ai fotbalului european. Prima a consemnat succesul lui Liverpool la loviturile de departajare, în Liga Campionilor UEFA, din 2005, cunoscută şi ca "Miracolul de la Istanbul", în care Reds a remontat un deficit de 3-0, pentru a triumfa în final. Fanii milanezi îşi amintesc cu mai multă plăcere de ultima întâlnire, în care rossonerii i-au învins pe Reds cu 2-1, în meciul decisiv din 2007, de la Atena.

Deţinătorii titlului înfruntă gazdele finalei

Chelsea revine în luptă cu un meci pe teren propriu împotriva campioanei Rusiei, Zenit, al cărei Gazprom Arena va găzdui finala Ligii Campionilor UEFA din acest sezon. "Chelsea este deţinătoarea titlului, un club care are ca obiectiv să câştige din nou titlul", a declarat pentru UEFA.com fostul atacant al lui Zenit, Dmitri Radchenko. Ar putea fi acest meci de pe Stamford Bridge primul lor pas pe drumul spre Sankt Petersburg?

Un meci ce putea fi o finală

Barcelona nu poate uita umilinţa de pe teren propriu din ultima confruntare, când bavarezii s-au impus cu un neverosimil 2-8, pe care catalanii nu-l vor putea uita prea curând. Ambele echipe vin cu mult sânge proaspăt, cu menţiunea că Barca nu îl mai are pe regizorul principal Leo Messi, din sezoanele trecute. Ronald Koeman a afirmat însă, foarte curajos, că acum Barcelona joacă mai bine fără decarul argentinian.

Programul Ligii Campionilor:

  • Etapa grupelo

14/15 septembrie: etapa 1
28/29 septembrie: etapa 2
19/20 octombrie: etapa 3
2/3 noiembrie: etapa 4
23/24 noiembrie: etapa 5
7/8 decembrie: etapa 6

  • Faza eliminatorie

13 decembrie 2021: Tragerea la sorţi a 16-imilor de finală
15/16/22/23 februarie şi 8/9/15/16 martie: Sferturile de finală

18 martie: Tragerea la sorţi a sferturilor de finală şi a semifinalelor
5/6 & 12/13 aprilie: Sferturile de finală
26/27 aprilie şi 3/4 mai: Semifinalele

28 mai: Finala (Gazprom Arena, Rusia)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici