Incidente la meciul Rapid - Steaua. 380 de persoane evacuate de pe stadion şi duse la secţii de poliţie pentru identificare

Jandarmii au evacuat 380 de persoane care au aruncat cu petarde pe teren în timpul meciului Rapid-Steaua, din Cupa României, acestea fiind urcate în dube şi duse la diferite secţii de poliţie pentru identificare, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

149 afișări
Imaginea articolului Incidente la meciul Rapid - Steaua. 380 de persoane evacuate de pe stadion şi duse la secţii de poliţie pentru identificare

Incidente la meciul Rapid - Steaua. 380 de persoane, evacuate de pe stadion şi duse la secţii de poliţie pentru identificare (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Trei dintre cei 380 de suporteri ai echipei Steaua prezenţi la meciul cu Rapid, din Cupa României, s-au rănit în timpul evacuării acestora de pe arena "Valentin Stănescu", în urma incidentelor create în prima repriză, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

Marius Militaru a spus, joi seară, pentru MEDIAFAX, că cei trei au suferit "mărci traumatice, vânătăi şi alte echimoze". "Dintre cei 380 de suporteri stelişti, sunt şi trei răniţi, cu mărci traumatice, cu vânătăi şi alte echimoze, care s-au rănit în timpul evacuării, s-au împins", a spus Militaru.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti a menţionat că, în timpul evacuării galeriei steliste, au fost incendiate mai multe scaune la Tribuna I şi că la Tribuna a II-a a avut loc un incendiu, pentru stingerea căruia s-a intervenit cu apă şi spumă. "Tot în timpul evacuării au incendiat mai multe scaune de la Tribuna I. Măsura de evacuare a suporterilor stelişti a fost luată de Jandarmerie, arbitru (n.r. - arbitrul central Alexandru Tudor) şi ceilalţi oficiali care se ocupă cu organizarea meciului. În această măsură a cântărit foarte mult faptul că s-au aruncat foarte multe obiecte în Tribuna 0, unde erau mulţi copii. La Tribuna II, în care au stat suporteri rapidişti, au fost incendiaţi aproximativ 30 de metri pătraţi de scaune. Incendiul a fost stins după ce s-a intervenit cu apă şi spumă", a mai spus Militaru.

Marius Militaru a spus că jandarmii au intervenit pentru evacuarea a 380 de persoane din galeria formaţiei Steaua, după ce acestea au aruncat cu petarde pe teren, în tribuna oficială şi spre fanii echipei Rapid.

"Toţi cei 380 de suporteri stelişti, care au fost evacuaţi de pe stadion, vor fi conduşi la secţiile de poliţie pentru indentificare şi amprentare, motivul acestei decizii fiind aruncarea de materiale pirotehnice şi de alte obiecte în suprafaţa de joc şi spre tribuna oficială, acest lucru întâmplându-se chiar şi în timpul evacuării lor", a declarat Marius Militaru.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti a adăugat că agresorilor li se vor aplica sancţiuni pentru încălcarea Legii 4/2008 privind materialele pirotehnice.

Meciul dintre Rapid şi Steaua Bucureşti, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României, a fost întrerupt timp de opt minute, în prima repriză, la scorul de 0-0, după ce fanii stelişti au aruncat cu zeci de petarde în teren şi înspre tribuna oficială a stadionului "Valentin Stănescu".

În minutul 11 al partidei, suporterii stelişti au început să arunce cu petarde, torţe, scaune şi beţe de la steaguri pe teren, arbitrul Alexandru Tudor luând decizia de întrerupere a meciului.

Jucătorii formaţiei Steaua au mers în dreptul sectorului ocupat de fani, pentru a le cere să nu mai arunce cu petarde, iar ulterior au intervenit forţele de ordine, care i-au evacuat pe fanii stelişti pe la Peluza I. Mulţi dintre susţinătorii echipei Steaua au fost loviţi de jandarmi în timpul evacuării.

Pe de altă parte, preşedintele clubului Steaua, Helmuth Duckadam, şi directorul economic Valentin Argăseală, aflaţi la tribuna oficială, au fost înjuraţi de suporterii rapidişti.

Meciul s-a reluat după aproximativ opt minute de la întrerupere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici