Infantino, preşedintele FIFA: Fotbaliştii ar trebui să fie implicaţi mai mult în procesul de decizie

Gianni Infantino, noul preşedinte al FIFA, a declarat că fotbaliştii ar trebui să fie implicaţi mai mult în procesul de decizie de la nivelul forului mondial, informează Euronews.

131 afișări
Imaginea articolului Infantino, preşedintele FIFA: Fotbaliştii ar trebui să fie implicaţi mai mult în procesul de decizie

Infantino, preşedintele FIFA: Fotbaliştii ar trebui să fie implicaţi mai mult în procesul de decizie

Elveţiano-italianul în vârstă de 45 de ani a moştenit sarcina de a reclădi numele FIFA, implicat în 2015 în cel mai grav caz de corupţie din istoria sa de 111 de ani. Sepp Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, şi Michel Platini, preşedinte al UEFA, au fost suspendaţi pentru câte opt ani din orice activitate de fotbal, pe 21 decembrie, de Comisia de Etică a FIFA. Comisia de Apel a FIFA a respins, miercuri, recursurile înaintate de Joseph Blatter şi Michel Platini, dar le-a redus sancţiunile iniţiale de câte 8 ani la 6 ani, potrivit AFP. Singura variantă rămasă pentru cei doi de a scăpa de suspendare este Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne.

Într-un interviu pentru site-ul FIFA, Infantino a spus: "Este important ca jucătorii să fie implicaţi, deoarece aceştia sunt stelele fotbalului, cel mai importanţi actori. Ei trebuie să fie implicaţi în procesul de luare a deciziilor. Trebuie să ascultăm jucătorii, trebuie să ascultăm ceea ce au de zis, graţie experienţei lor."

Planurile lui Infantino pentru organizarea FIFA includ extinderea numărului de naţiuni participante la Cupa Mondială, de la 32 la 40. Fostul secretar general al UEFA crede că această modificare va ajuta dezvoltarea fotbalului la nivel global, pe termen lung.

"Am oferi şansa de a participa pentru opt ţări, dar mult mai multe echipe vor avea posibilitatea să viseze la participare. Astfel, vor juca meciurile de calificare mult mai concentraţi, iar acest lucru va stimula cu siguranţă dezvoltarea fotbalului şi popularitatea acestui sport în multe mai multe ţări.", a precizat Infantino, potrivit Euronews.

În conformitate cu noua legislaţie FIFA, preşedintele poate fi ales pentru cel mult trei mandate de câte patru ani.

Gianni Infantino este al nouălea preşedinte ales al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) în cei 112 ani de existenţă ai instituţiei. În turul secund de scrutin, Infantino a obţinut 115 voturi din 207 posibile, în timp ce Şeicul Salman Bin Ebrahim Al Khalifa a strâns 88 de voturi. Prinţul Ali Bin Al Hussein a obţinut 4 voturi, în timp ce Jerome Champagne n-a strâns niciun vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici