Înotătorul român Avram Iancu încearcă să stabilească la Balaton, în Ungaria, un nou record mondial la înotul de anduranţă în ape deschise

Institutul Cultural Român de la Budapesta susţine încercarea lui Avram Iancu de a stabili un nou record mondial, la Balaton, în Ungaria, la înot de anduranţă în ape deschise. Românul va traversa, la jumătatea lunii iulie, lacul Balaton, fără oprire, timp de 72 de ore.

418 afișări
Imaginea articolului Înotătorul român Avram Iancu încearcă să stabilească la Balaton, în Ungaria, un nou record mondial la înotul de anduranţă în ape deschise

Înotătorul român Avram Iancu încearcă să stabilească la Balaton, în Ungaria, un nou record mondial la înotul de anduranţă în ape deschise

Înotătorul român Avram Iancu încearcă să stabilească la Balaton, în Ungaria, un nou record mondial la înotul de anduranţă în ape deschise.

La jumătatea lunii iulie, înotătorul hunedorean Avram Iancu va efectua o dublă traversare a lacului Balaton, fără oprire, timp de 72 de ore.

El încearcă, astfel, să depăşească recordul mondial din 2017 al înotătoarei americane Sarah Thomas, cea care reuşise performanţa de a înota 67 de ore şi 16 minute.

Institutul Cultural Român din Budapesta este partener al evenimentului.

Avram Iancu este bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroşani şi a devenit cunoscut datorită performanţelor sportive.

Dincolo de recordul naţional la înot de anduranţă – înot în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute (2020), Avram Iancu este şi deţinătorul locului 3 la Ultramaratonul „6633 Arctic Ultra” de la Cercul Polar de Nord (2019), unde a parcurs un traseu în lungime de 617 kilometri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici