Întâmplare amuzantă din trecutul lui Rafael Nadal: Era condus cu 5-0 de un puşti şi avea racheta ruptă

Toni Nadal a fost omul care l-a susţinut şi coordonat pe Rafael Nadal în tenis, zeci de ani. Unchiul şi fostul antrenor al multiplului campion a povestit într-un interviu o întâmplare care a avut loc în urmă cu foarte mult timp, când Rafael Nadal făcea primii paşi în tenis.

1398 afișări
Imaginea articolului Întâmplare amuzantă din trecutul lui Rafael Nadal: Era condus cu 5-0 de un puşti şi avea racheta ruptă

Întâmplare amuzantă din trecutul lui Rafael Nadal: Era condus cu 5-0 de un puşti şi avea racheta ruptă

Toni Nadal a fost un tehnician aspru. Îl punea pe nepotul său să joace în condiţii extreme, cu terenuri proaste şi situaţii complexe, dar aceste aspecte l-au făcut pe Rafael Nadal să îşi formeze un caracter de campion. ”Mulţi ani l-am făcut să se pregătească în condiţii puţin favorabile. Cu mingi uzate, pe terenuri defectuoase. Îi lungeam la nesfărşit antrenamentele, voiam să înveţe să îndure, să-şi întărească personalitatea.

Am mers cu nepotul meu, când avea 15 ani, şi cu alt băiat la un turneu. Jucau în acelaşi timp, aşa că îl urmăream pe Rafael de departe. Meciul era un dezastru, era condus cu 5-0 de un puşti care nu era chiar atât de bun. Un prieten, fost jucător, s-a apropiat şi mi-a spus că Rafa avea racheta ruptă.” , a povestit Toni Nadal, citat de gsp. În acel moment, Rafael Nadal s-a supărat şi i-a răspuns:

”Ah, da, e ruptă, o schimb. Sunt atât de obişnuit să fie mereu vina mea încât nici nu mi-am trecut prin minte că racheta era cea care mă făcea să pierd meciul.” .

Rafael Nadal este unul dintre cei mai titraţi jucători din istoria tenisului. Spaniolul are 84 de titluri câştigate de-a lungul carierei, dintre care 19 de Mare Şlem.

Raportul meciurilor disputate de Nadal în toată cariera este unul incredibil (977 de victorii şi 197 de înfrângeri), având un procentaj al duelurilor câştigate de peste 83%.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici