INTERVIU - Alina Dumitru: E momentul cel mai potrivit să te retragi după o medalie olimpică

Vicecampioana olimpică la judo, Alina Dumitru, a declarat, duminică, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că şi-a dorit un "rezultat memorabil" la Londra şi consideră că acum, după ce a obţinut o nouă medalie olimpică, este momentul cel mai potrivit să se retragă.

346 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Alina Dumitru: E momentul cel mai potrivit să te retragi după o medalie olimpică

Alina Dumitru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alina Dumitru s-a prezentat la interviu în echipamentul de prezentare şi încă avea proaspete urmele bătăliilor duse în cadrul turneului olimpic. Încă obosită, dar împăcată şi fericită că a reuşit să îşi încheie cariera sportivă cu încă o medalie importantă, Alina încearcă să se bucure de noua viaţă ce o aşteaptă. Se declară sătulă de accidentări şi susţine că a obosit să se recupereze din ce în ce mai greu după acestea. Este veselă, deoarece stă în permanenţă cu familia şi prietenul său şi este nedespărţită de ultima medalie din cariera de sportiv profesionist.

Redăm integral interviul acordat de vicecampioana olimpică Alina Dumitru agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Alina, felicitări pentru această nouă medalie olimpică. Cum a fost concursul?

Alina Dumitru: A fost un concurs foarte greu, dar sunt mulţumită de medalie, deşi am fost aproape de titlul suprem.

R.: Familia ta a fost prezentă în sală. I-ai auzit în tot acel vacarm?

A.D.: Îi auzeam, însă până să se termine competiţia, nu puteam să mă uit la ei. Am reuşit să mă uit la cei dragi doar după ce s-a terminat concursul.

R.: Câte accidentări ai suferit în cadrul acestui concurs, că am văzut că ai avut probleme şi la mână şi la picior, iar la un moment dat te ţineai de abdomen?.

A.D.: Am avut o entorsă la mâna dreaptă, a trosnit în meciul cu mongoleza. M-am speriat rău şi când mi-a trosnit coloana, dar am putut să lupt mai departe. Am forţat şi cu japoneza în semifinale. Brazilianca Menezes a simţit că am probleme şi m-a atacat pe partea respectivă. Şi eu aş fi făcut la fel, deoarece atunci când eşti la JO, faci orice pentru a câştiga, mai puţin dopaj. La mâna dreaptă am avut şi un deget scrântit ce a recidivat după concursul din Georgia, când mi-a sărit cotul. Iar înainte de toate, gâtul mi-a trosnit înainte de concurs.

R.: A fost acesta ultimul tău concurs din carieră?

A.D.: Da, a fost ultimul concurs la care am participat. Antrenorul Bercean îmi sugerează să renunţ acum, cât încă sunt în vârf. Am avut emoţii extraordinare la Londra, pentru că mi-am dorit foarte mult o medalie. E momentul cel mai potrivit să te retragi după o medalie olimpică. M-am săturat de accidentări, am obosit să mă recuperez din ce în ce mai greu după ele, este şi foarte multă oboseală psihică, m-am consumat foarte mult pentru că îmi doream un rezultat memorabil aici.

R.: Ce vei face după retragere?

A.D.: Probabil voi rămâne tot în lumea sportului, ori antrenoare la federaţie, ori la COSR.

R.: De ce membrii familiei tale te-au văzut pe viu abia la acest concurs internaţional?

A.D.: Părinţii au fost invitaţi şi am profitat şi i-am adus şi pe fraţii mei din Canada şi România, dar şi pe prietenul meu. Ambii părinţi îmi dau forţă. Mama nu poate să stea să se uite la mine, iar tata am văzut că după competiţie nu mai avea voce. E foarte important să îi simt şi să îi am alături pe cei dragi.

R.: Cu atâtea accidentări îl mai sfătuieşti pe nepotul tău Bogdan să intre în sportul acesta, deşi a cucerit deja o medalie de bronz la Campionatele Naţionale?

A.D.: Dacă vrea să facă sport de performanţă trebuie să treacă peste orice durere. Merită orice sacrificiu. Încă nu mă pot pronunţa, încă e micuţ. Abia după 14 ani vom vedea dacă va putea să facă performanţă. Văd că are viteză şi talent şi îi place să muncească, iar asta îl va ajuta pe viitor.

Campioana olimpică la judo în 2008, Alina Dumitru, a obţinut, sâmbătă, medalia de argint a categoriei 48 de kilograme, aceasta fiind prima medalie a delegaţiei României, la JO de la Londra.

(Interviu de la trimisul MEDIAFAX la Londra, Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici