INTERVIU: Dragomir: Vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului românesc

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că în viitoarea ediţie a Ligii I vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului românesc, neexcluzând posibilitatea ca două echipe să se retragă din campionat.

26 afișări
Imaginea articolului INTERVIU: Dragomir: Vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului românesc

INTERVIU: Dragomir: Vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului românesc (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Redăm integral interviul acordat de preşedintele LPF Dumitru Dragomir:

Reporter: Începe Liga I, cum credeţi că va fi, luptă mai strânsă decât anul trecut?

Dumitru Dragomir: Da, va fi o competiţie interesantă. S-au întărit multe echipe, atât cu antrenori serioşi şi buni ,cât şi cu jucători foarte buni.

Reporter: Credeţi că vor reuşi echipele din Bucureşti să prindă podiumul anul ăsta?

Dumitru Dragomir: Mă îndoiesc că se va întâmpla lucrul acesta. Pentru că sunt 3-4 echipe din provincie foarte tari şi mă refer la CFR Cluj, Vaslui, Urziceni şi Timişoara. Pe lângă aceste patru favorite în lupta pentru titlu vor intra bineînţeles şi Steaua, Rapid şi Dinamo. Astea sunt favoritele de anul ăsta.

Reporter: Va fi afectat campionatul de lipsa banilor?

Dumitru Dragomir: Da, clar, acesta va fi principalul obstacol. Cred că vor fi mari probleme anul ăsta. Vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului românesc.

Reporter: Aţi anunţat că e posibil să mai apară echipe care să se retragă...

Dumitru Dragomir: Până la începutul campionatului sigur nu vor mai apărea, dar e posibil să fie două echipe care să se retragă în plin campionat, să cedeze. Nu ştiu ce se va întâmpla în cazul ăsta, vom vedea atunci, oricum campionatul trebuie să meargă înainte.

Reporter: E sărăcie, dar dumneavoastră la ligă vă descurcaţi, aţi făcut rost de un nou sponsor, o duceţi bine...

Dumitru Dragomir: Ce Dumnezeu să fac? Stau cu gura pe ei toată ziua, mă milogesc. Şi asta îi sfătuiesc şi pe conducătorii de cluburi să facă, să lase orgoliul deoparte, să lase tot şi să umble după bani cum umblăm şi noi.

Reporter: Reprezentanţii Jandarmeriei afirmă că patru stadioane din Liga I nu îndeplinesc condiţiile de găzduire a meciurilor. Ce se întâmplă cu ele?

Dumitru Dragomir: Vom vedea în colegiul Ligii I, ce se va discuta cu Jandarmeria. Mai reparăm şi noi câte ceva, mai lasă şi ei şi vom ajunge la o înţelegere în cele din urmă.

Reporter: Cum explicaţi că sunt din ce în ce mai multe echipe din vestul ţării în vreme ce dispar cele din Moldova?

Dumitru Dragomir: Ce să faci? Sărăcia e mai mare în Moldova decât în Ardeal. În Ardeal au grijă oamenii cu bani să investească în fotbal, au grijă de zonă să nu se aleagă praful.

Reporter: Au apărut multe schimbări de jucători pe ultima sută de metri, credeţi că se vor adapta la noile echipe?

Dumitru Dragomir: Până în septembrie mai e destul timp, vor mai fi şi alte transferuri. Cât despre jucători, cred că se vor descurca, fiecare sac îşi va găsi peticul lui.

Reporter: Despre posibilitatea ca Marius Alexe să fie transferat la Chelsea ce spuneţi?

Dumitru Dragomir: La Chelsea? Pfuu... E jucător bun să ştiţi, cred că s-ar descurca. E un jucător de forţă, destul de bun. Şi mai sunt câţiva jucători din Liga I, care ar putea face faţă la echipe puternice. Eu l-aş vedea şi pe Andrei Ionescu ăsta de la Steaua, la Barcelona.

(Material de Adrian Ţone, adrian.tone@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici