INTERVIU - Gabriel Bodescu: Prunea voia schimbarea conducerii FRF şi Adunarea Generală să-l pună pe el preşedinte

Gabriel Bodescu, şeful de cabinet al preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că incidentul de la petrecerea de duminică noapte a pornit de la faptul că preşedintele CSMS Iaşi Florin Prunea ar fi dorit schimbarea conducerii federaţiei în AG.

522 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Gabriel Bodescu: Prunea voia schimbarea conducerii FRF şi Adunarea Generală să-l pună pe el preşedinte

Florin Prunea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Oficialul FRF afirmă că, în ciuda conflictului cu preşedintele grupării ieşene, este dispus în continuare să lucreze cu acesta după ce Prunea îşi va relua funcţia de director de relaţii internaţionale în federaţie, după o decizie a instanţei. Conform spuselor acestuia Prunea ar fi trebuit să-şi reia funcţia la FRF de săptămâna trecută.

Gabriel Bodescu a evitat să confirme faptul că Prunea l-ar fi lovit, precizând doar că el nu "l-a atins" pe oficialul ieşean. Şeful de cabinet al lui Burleanu a lăsat să se înţeleagă faptul că îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instanţă în funcţie de declaraţiile ulterioare ale lui Prunea.

Redăm integral interviul acordat de Gabriel Bodescu agenţiei de presă MEDIAFAX:

Reporter: - Domnule Bodescu a apărut o informaţie conform căreia intenţionaţi să-l acţionaţi în judecată pe domnul Prunea în urma incidentului de duminică noaptea şi că aveţi şi un certificat medico-legal. E adevărat?

Gabriel Bodescu: - Ce să fie adevărat? Dacă dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine ce acţiuni întreprind eu, nu am ce să zic.

Reporter: - V-am contactat tocmai pentru a verifica acest lucru...

Gabriel Bodescu: - Nu am ce să zic, văd că sunt speculaţii foarte multe pe tema asta. Nu ştiu exact de ce un incident minor a devenit extrem de important, o problemă naţională. Părerea mea este că avem lucruri mult mai importante de făcut, faptul că se vor deschide două centre regionale pentru copii, că federaţia merge pe o linie bună, că a reuşit să identifice surse de finanţare pentru a susţine performanţa.

Reporter: - Totuşi, a fost vorba de un incident între două persoane cunoscute...

Gabriel Bodescu: - Îmi cer scuze, a fost vorba doar de o persoană cunoascută, doar de Florin Prunea. Eu nu sunt la nivelul şi notorietatea dumnealui. Eu sunt un angajat al federaţiei, nu sunt o persoană care să merite atâta atenţie. Pe mine mă caracterizează mai mult faptele. Aţi putea cere referinţe despre mine de la membrii afiliaţi din ţară, care interacţionează direct cu mine. Părerea mea este că acordăm o mult prea mare importanţă unui incident minor, în care nu cred că stă problema fotbalului românesc.

Reporter: - Dar, totuşi, intenţionaţi să-l daţi în judecată pe Prunea pentru acest incident?

Gabriel Bodescu: - Nu văd relevanţa acestui lucru, eu să infirm sau să confirm o astfel de acţiune. Fiecare funcţionează după principiile lui, fiecare consideră până unde se poate întinde coarda.

Reporter: - Nu-mi puteţi spune nici de la ce a pornit acel incident? Au fost diverse speculaţii, una fiind legată de o înţelegere între domnul Prunea şi domnul Burleanu, în care se preciza că primul urma să se întoarcă din vară în federaţie iar dumneavoastră v-aţi fi opus.

Gabriel Bodescu: - Eu să mă opun să se întoarcă Florin Prunea la federaţie? Sunteţi în eroare. Haideţi să o luăm cronologic. Prima problemă a apărut acolo când domnul Prunea a considerat să spună, şi este părerea dumnealui, fiecare are dreptul la o părere, că actuala conducere nu are ce căuta la FRF. Nu are ce căuta unul ca Burleanu, un blatist ca Gheorghe Chivorchian, un zero barat ca mine. Că nu avem ce căuta.

Reporter: - De la ce era supărat?

Gabriel Bodescu: - Era supărat de la faptul că neapărat nu trebuia să se continue cu actuala conducere. Şi actuala Adunare Generală, care urma să aibă loc, să facă în aşa fel încât să schimbe conducerea şi să-l pună pe el preşedinte. I-am spus că e dreptul lui, e dreptul fiecărui cetăţean să candideze, să îşi susţină punctul de vedere, şi că, într-adevăr, cei care votează sunt cei care decid.

Reporter: - A încercat în cadrul acelei întâlniri să convingă membrii afiliaţi să ceară schimbarea conducerii FRF?

Gabriel Bodescu: - Asta a fost. Eu l-am felicitat, şi poate fi confirmată de martori discuţia, pentru parcursul bun al echipei CSMS Iaşi. Am făcut chiar o glumă, spunându-i că dacă ar fi început campionatul odată cu returul era pe primul loc. El a spus OK dar că în acest context trebuie să vină şi preşedinte la federaţie. Eu l-am felicitat pentru ceea ce face acolo, împreună cu echipa, că nu e singur, că are în spate şi sprijinul domnului primar, care îi asigură condiţii acolo. Nu domnul primar, mă rog, Consiliul Local. Şi bineînţeles că a avut o replică aşa cum a avut şi faţă de domnul Burleanu şi faţă de domnul Chivorchian: «Ce primar mă, mă (n.r. - Prunea ar fi folosit o expresie injurioasă)». Şi asta poate fi confirmată de martori. Eu i-am spus că nu are rost să denaturăm discuţia, că e păcat, că se aude pe aici, hai să ne oprim. Am glumit, am vorbit lucruri comune, după care a venit problema aceasta pe care o ridicaţi dumneavoastră. Niciodată eu nu i-am spus lui că nu sunt de acord (n.r. - să revină la federaţie). În primul rând că nu am eu putere de decizie iar în al doilea rând că nu putem să ne opunem unei hotărâri. Legile trebuie respectate, chiar dacă ne convine sau nu situaţia. Mai mult de atât, puteţi verifica la domnul Braşoveanu, la preşedintele de la Ştiinţa Miroslava, la Tudor Iacov, de la Naţional, şi la preşedintele AJF Focşani, Dan Dumitru, care erau prezenţi la discuţie, eu i-am spus «de ce nu vrei dumneata să vii la federaţie să lucrezi cu noi pentru că ai abilităţile necesare». Şi mi-a spus: «Păi ce mă, ăia sunt bani, ce-mi daţi voi?» Eu i-am spus că nu-i dau eu. Dar în niciun caz nu i-am spus că mă opun venirii lui la federaţie. Ce interes aş avea?

Reporter: - Dar există un act între cele două părţi prin care dumnealui ar fi trebui să vină la federaţie abia în luna iulie?

Gabriel Bodescu: - Este probabil o discuţie pe care a purtat-o doar cu domnul Burleanu, eu nu am cunoştinţă, nu am participat la acea discuţie. Nu vreau să par mai deştept decât sunt şi am prostul obicei să vorbesc cu subiect şi predicat, nu ştiu ce au discutat şi ce au agreat, au convenit. Probabil că dacă au convenit ceva, când vorbeşti de o angajare, de un contract, nu cred că poate fi doar pe vorbe. Trebuie să existe hârtii. Şi dacă domnul Prunea le are, e altceva, dar nu e treaba mea. Nu am competenţa să angajez sau să dezangajez vreo persoană din FRF.

Reporter: - Am înţeles, să revenim la incident, discuţia a degenerat şi ...

Gabriel Bodescu: - Haideţi să vă spun, probabil a fost o provocare, se aştepta la o reacţie violentă a mea, atât verbal, poate şi fizic, dar din păcate nu am dat curs acestei relaţii. Acum la rece analizând situaţia mi-am dat seama că totuşi a fost premeditat, să fiu provocat şi să alimenteze apoi cu declaraţii de genul «uite ce face şeful de cabinet al preşedintelui Răzvan Burleanu». Nu am folosit niciun cuvânt trivial, chiar dacă dumnealui m-a dus şi în nişte zone cu conotaţii de altă natură. Am spus clar că nu dau curs unei astfel de discuţii. Ce a spus e fix problema dumnealui, v-am spus erau persoane acolo care pot confirma sau infirma ceea ce spun eu, sau să întărească spusele domnului Prunea. Au apărut informaţii că aş fi criticat jucătorii naţionalei sau alteceva.

Reporter: - Domnul Braşoveanu a povestit incidentul spunând că domnul Prunea s-a sprijinit de dumneavoastră şi că a văzut că vă curgea sânge de la arcadă...

Gabriel Bodescu: - Se poate specula în fel şi chip, dar poziţia mea este următoarea: nu am răspuns acestei provocări, nici verbal, nici fizic. Gândiţi-vă în ce situaţie l-aş fi pus pe preşedintele Răavan Burleanu în primul rând, instituţia şi apoi pe mine. Nu sunt un tip conflictual, să sar la bătaie.

Reporter: - Dar legal veţi răspunde acestei provocări?

Gabriel Bodescu: - Depinde de modul cum gestionează conflictul mai departe domnul Prunea. Că văd că alimentează cu anumite inepţii, că l-aş fi şantajat. A folosit nişte cuvinte extrem de dure, şantajat, ameninţat, etc, şi alte chestii de genul acesta, care, dacă nu sunt confirmate, nu au un suport, îmi rezerv şi eu dreptul să fac anumite lucruri. Dar nu pot să le acept, să fiu umilit la nesfârşit.

Reporter: - El a negat că v-ar fi lovit...

Gabriel Bodescu: - Acum a negat, dar peste tot a apărut că la Adunarea Generală am venit bandajat la cap. Cu nu ştiu ce plasture. Nu ne-a despărţit domnul Braşoveanu, nu a avut nicio intervenţie de felul acesta, să ne despartă. Domnul Braşoveanu a vrut să aplaneze situaţia, nu ne-a despărţit. Înţelegeţi-mă, nu a fost niciun conflict, eu personal nu l-am atins pe domnul Prunea.

Reporter: - Dar dânsul pe dumneavoastră v-a atins?

Gabriel Bodescu: - Domnule, eu mă opresc aici, am spus ceea ce am spus.

Reporter: - Credeţi că acţiuni de genul celei de după meci sunt benefice federaţiei? Au apărut imagini cu membri afiliaţi dormind, dumneavoastră aţi spus că probabil domnul Prunea a consumat mai mult...

Gabriel Bodescu: - Vedeţi cum interpretaţi? Eu nu am spus că a consumat mai mult sau mai puţin domnul Prunea. Eu am spus că probabil nu s-a băut doar apă. Mai multe nu am spus. Şi am mai spus că o victorie a naţionalei poate fi sărbătorită şi altfel. Dar nu am spus că a consumat cineva ceva. Este treaba fiecăruia ce face. Dar acum nu trebuie să ne ascundem în spatele consumului unui pahar de vin. Fiecare este liber să facă ce vrea. Dar dacă ştii că sunt anumite probleme şi nu îţi poţi controla limbajul, atunci e o problemă.

Reporter: - Mai există vreo cale de împăcare în condiţiile în care dânsul legal trebuie să se întoarcă în federaţie? Veţi putea lucra cu dânsul?

Gabriel Bodescu: - Eu nu am nici cea mai mică problemă. Eu pot colabora cu oricine, de mâine sau de ieri. Pe lângă faptul că am o coloană vertebrală, sunt bărbat şi nu sunt genul să ce.... Nu am nicio problemă să lucrez cu oricine. Nu sunt de acord cu modul vulgar de a vorbi, care pune sub lupa îndoielii anumite acţiuni ale unor persoane. Dar nu am nicio problemă să lucrez cu el de mâine. Şi mă întorc, chiar i-am spus că m-aş bucura dacă ar veni să lucreze alături de noi.

Reporter: - Şi se va întâmpla asta?

Gabriel Bodescu: - Dacă dumnealui îşi doreşte acest lucru este aşteptat. Din câte ştiu trebuia să vină de săptămâna trecută la serviciu. Dacă asta a fost hotărârea... Nu ştiu din ce dată, dar de săptămâna trecută, de luni, sau de când are un agreement făcut, trebuie să vină la serviciu. E oricând binevenit, nu am nici cea mai mică problemă să lucrez cu dumnealui. V-am spus, sunt ferm convins că toată acţiunea a avut scopul de a mă provoca, să ducă la o deterioare a imaginii FRF. Dar din fericire am avut capacitatea să nu dau curs acestei provocări. Am făcut multe eforturi să mă abţin, nu este uşor să fii "călcat în picioare" din punct de vedere verbal şi să nu ripostezi. Asta este, mi-a plăcut foarte mult o declaraţie a domnul Iordănescu, care a spus că a învăţat lecţia umilinţei.

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, l-a lovit pe Gabriel Bodescu, şeful de cabinet al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, în urma unei altercaţii care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Hotelul Ramada Plaza, incidentul fiind raportat de martori la numărul de urgenţă 112.

Preşedintele grupării Farul Constanţa, Aurel Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că i-a despărţit pe cei doi după ce a văzut că lui Bodescu îi curgea sânge de la arcadă.

Incidentul a avut loc la restaurantul hotelului la care au fost cazaţi de către FRF membrii Adunării Generale, care urmau să participe la şedinţa de luni de la Casa Fotbalului.

"După meci, la Ramada Plaza, la hotel, a avut loc o recepţie organizată după joc, în ideea că nimeni nu pleca, având în vedere faptul că a doua zi era Adunarea Generală. A fost un incident regretabil între Florin Prunea şi Gabi Bodescu. Eu eram în zonă. În momentul în care am sesizat că a avut loc incidentul am intervenit între ei, să aplanez conflictul şi să calmez spiritele. Dar deja se încheiase. A fost o chestiune de 10-15 secunde. Ei stăteau foarte apropiaţi şi discutau. Eu eram la vreo 2-3 metri de ei şi la un moment dat am văzut că Florin Prunea s-a sprijit de el. S-a sprijinit de el. Nu am văzut cum l-a lovit şi unde l-a lovit. Apoi, când am văzut că i-a curs puţin sânge m-am apropiat şi am intervenit. Îi curgea sânge de deasupra sprâncenei. Totul nu a durat mai mult de 30 de secunde", a declarat Braşoveanu pentru MEDIAFAX.

Oficialul grupării constănţene a precizat că nu cunoaşte motivul conflictului dintre cei doi: "Nu aş putea spune cu certitudine de la ce s-au luat. A fost o discuţie în contradictoriu, dar nu legată de meciul naţionalei de la Ploieşti. Nu a fost grav, dar s-a sunat la 112, nu ştiu exact de către cine, posibil din angajaţii hotelului. Eu i-am întrebat de la ce s-au luat, dar nu au vrut să dezvolte subiectul, nici unul, nici altul. Eu am auzit că Florin Prunea a spus «mă, cine sunteţi voi de conduceţi fotbalul românesc?»"

Potrivit unor surse din Poliţie, incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă 112 în jurul orei 3.30, la faţa locului fiind solicitată şi o ambulanţă. La locul incidentului a intervenit o echipă de poliţişti din cadrul Secţiei 2, însă conflictul era deja aplanat. Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că persoanele implicate au refuzat să depună plângere.

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea nu a fost prezent la Adunarea Generală a FRF.

El a recunoscut că a avut un schimb de replici cu Gabriel Bodescu, şeful de cabinet al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, dar spune că nu l-a lovit pe acesta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu l-am lovit pe domnul Bodescu, a fost un diferend de opinii! Într-adevăr, a fost un schimb mai dur de replici, dar nici vorbă să-l fi lovit. Nu pot să vă spun despre ce am vorbit pentru că a fost o discuţie privată. Am vorbit şi despre echipa naţională, printre altele", a spus Florin Prunea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici