INTERVIU - Lucian Bute: Sper să câştig şi să disput cu fruntea sus revanşa cu Froch

Lucian Bute se pregăteşte în Florida pentru marele meci cu Jean Pascal (25 mai, Montreal) şi consideră că adversarul său porneşte cu un avantaj destul de important, pentru că a urcat de mai multă vreme de la "supermijlocie".

924 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Lucian Bute: Sper să câştig şi să disput cu fruntea sus revanşa cu Froch

Lucian Bute (Imagine: Narcis Pop/Mediafax Foto)

Totodată, ultimul campion mondial din istoria boxului profesionist din România este de părere că un eventual succes împotriva lui Pascal îl poate aduce mai aproape de o nouă centură mondială, însă o înfrângere i-ar periclita şansele pentru revanşa cu britanicul Carl Froch, cel care i-a "furat" titlul mondial IBF la "supermijlocie" anul trecut.

Reporter: Lucian, cum decurg antrenamentele din cantonament?

Lucian Bute: Mă bucur de faptul că sunt în cantonament în Florida alături de echipa mea şi vom putea pregăti meciul cu Jean Pascal aşa cum trebuie. La Montreal mă simt bine, însă aici sunt în cantonament, sunt concentrat numai la programul de pregătire. Am un program foarte strict, pot face antrenamente aşa cum îmi doresc eu, recuperarea este excelentă şi astfel rezultatele vor fi pe măsură.

Reporter: Cu greutatea cum eşti? Mai ai mult de slăbit?

Lucian Bute.: Mai am câteva kilograme de dat jos dar vă asigur ca nu vor fi probleme la cântar. Am trecut la o categorie superioară, o să am mai puţin de slăbit şi cu siguranţă pe 25 mai voi fi mult mai puternic şi cu mai multă energie.

Reporter: Biletele pentru această partidă s-au vândut foarte repede, vor fi mulţi români în tribune?

Lucian Bute: Da, biletele s-au epuizat. Vor fi 20 de mii de oameni în tribune, este un interes foarte mare în Canada pentru acest meci, dar şi în lume. Canalul american HBO va transmite meciul live. Sper să fie cât mai mulţi români în sală pentu că am nevoie de suportul lor, de încurajările lor pentru că va fi un meci foarte greu. Sper, de asemenea, să am mai mulţi fani canadieni de partea mea.

Reporter: Fostul tău coleg de la Interbox, Adrian Diaconu, a luptat de două ori împotriva lui Pascal, îi vei cere sfaturi?

Lucian Bute: Am vorbit cu Adrian Diaconu, i-am cerut sfaturi pentru că este prietenul şi fostul meu coleg de la Interbox şi mai mult de atât a boxat de două ori cu Pascal, aşa ca el îl cunoaşte cel mai bine în momentul de faţă. Sunt convins că va fi alături de mine în sală pentru a mă încuraja şi sigur va fi bucuros dacă îl voi învinge pe Pascal.

Reporter: Care sunt atuurile lui Pascal în această partidă?

Lucian Bute.: Pascal a fost campion mondial la categoria semigrea, iar cel dezavantajat voi fi eu pentru că urc în greutate. El va fi mult mai puternic în seara meciului. Pascal este un luptător exploziv şi puternic, are un croşeu de stânga foarte bun şi este impevizibil. Are însă şi puncte slabe pe care sper să le speculez în timpul meciului şi astfel să câştig.

Reporter:: Eşti pregătit pentru testele antidoping anunţate înaintea partidei?

Lucian Bute: Vom face amândoi teste antidoping pe parcursul pregătirii noastre, vor fi teste inopinate şi din acest punct de vedere eu nu am niciun fel de problemă. Nu am luat niciodată absolut nimic şi de aceea sunt deschis oricărui control antidoping.

Reporter: Cât de important este meciul cu Pascal pentru cariera ta?

Lucian Bute: Pentru mine, meciul cu Jean Pascal va fi un test foarte important. Sper să câştig şi să pot disputa cu fruntea sus revanşa cu Froch. Dacă, ferescă Dumnezeu, pierd cu Pascal, revanşa cu Froch va fi greu să mai aibă loc.

Reporter: Dacă vei învinge, vei rămâne la semigrea pentru a încerca să "ataci" centura mondială IBF deţinută de Bernard Hopkins?

Lucian Bute: Îmi doresc să redevin campion mondial. Ar fi o onoare şi o mândrie pentru mine dacă aş câştiga centura mondială la două categorii diferite. Au existat discuţii între promotorul meu şi cel al lui Bernard Hopkins pentru un eventual meci şi acest lucru este posibil pe viitor. Dacă totul va fi bine cu Jean Pascal la 25 mai sunt toate şansele ca în viitorul apropiat să am un meci cu Bernard Hopkins.

Reporter: Fostul tău adversar, Carl Froch, îl va întâlni tot la 25 mai pe danezul Mikkel Kessler. Cum anticipezi deznodământul meciului?

Lucian Bute: Între Carl Froch şi Mikkel Kessler va fi un meci echilibrat. Dar având în vedere forma arătată de Froch şi faptul că meciul se va desfăşura în Anglia eu cred că englezul are prima şansă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici