Învinsă de Kerber în finala Australian Open, Serena Williams se apără ca Simona Halep: Nu sunt robot

Serena Williams (1 WTA) le-a vorbit jurnaliştilor, sâmbătă, în cadrul conferinţei de presă ce a urmat înfrângerii din finala turneului de Mare Şlem de la Australian Open, la fel ca cum a făcut-o Simona Halep (2 WTA), după eliminarea din turul trei de la US Open, în 2014.

1660 afișări
Imaginea articolului Învinsă de Kerber în finala Australian Open, Serena Williams se apără ca Simona Halep: Nu sunt robot

Învinsă de Kerber în finala Australian Open, Serena Williams se apără ca Simona Halep: Nu sunt robot

Liderul mondial a vorbit după a doua şansă ratată de a egala recordul de 22 de titluri în turneele de Mare Şlem, la simplu, deţinut de steffi Graf, despre imposibilitatea de a câştiga fiecare partidă. Angelique Kerber (6 WTA) a obţinut titlul de la Australian Open, prin victoria în faţa liderului mondial, scor 6-4, 3-6, 6-4.

"Este interesant: de fiecare dată când intru într-o cameră ca aceasta (n.r - amenajată pentru conferinţe de presă), toată lumea se aşteaptă ca eu să câştig fiecare meci în parte, în fiecare zi. Oricât de mult mi-ar plăcea să fiu un robot, nu sunt. Încerc. Dar, să ştiţi, fac tot ce pot. Încerc să câştig fiecare meci pe care îl joc, fiecare punct, dar, realist vorbind, nu pot să o fac. Poate există altcineva care o poate face, dar eu nu pot", a declarat Serena Williams, cea care a greşit neforţat de 46 de ori (cu 6 duble greşeli) în finala cu Angelique Kerber, în timp ce nemţoaica a ratat doar de 13 ori.

Jucătoarea de tenis din SUA a lăudat jocul inspirat şi agresiv al adversarei sale, favorită şapte a turneului. "Eu am ratat mult, mai ales atunci când am încercat să avansez în teren. Ea (n.r. - Angelique Kerber) a reuşit lovituri incredibile de fiecare dată când eu mă apropiam de fileu. Iar eu parcă de fiecare dată am ales greşit lovitura de atac. Am multe de învăţat din acest meci, pentru a creşte nivelul jocului meu", a completat Serena Williams, citată de Agenţia France Presse.

În 2014, după ce a fost învinsă surprinzător de croata Mirjana Lucici-Baroni, 32 de ani, locul 121 WTA, sportivă venită din calificări, în turul trei al turneului de Mare Şlem de la US Open, cu scorul de 6-7 (6), 2-6, Simona Halep a avut un discurs similar cu cel al Serenei Williams. "Nu ştiu cine s-a aşteptat şi cine nu s-a aşteptat, poate mulţi oameni s-au aşteptat să câştig acest turneu, dar nu sunt robot, sunt un om normal. Multe jucătoare pot să mă bată pentru că şi ele muncesc zilnic, aşa că nu mi-am pierdut încrederea în mine, am avut rezultate bune anul acesta, am încredere să merg mai departe şi totuşi să nu uit că sunt numărul doi mondial şi că am ajuns aici prin muncă. Am încredere în mine şi acest meci nu mă va demoraliza, dar o să învăţ din el mai multe lucruri", a declarat în august 2014, Simona Halep.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici