Ioan Niculae: Pentru fiecare euro plătit unui jucător străin impozitul este de 82 de cenţi

Patronul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat, joi, la Arena Naţională din Bucureşti, că pentru fiecare euro plătit unui jucător străin din Liga I ca salariu impozitul este de 82 de cenţi.

121 afișări
Imaginea articolului Ioan Niculae: Pentru fiecare euro plătit unui jucător străin impozitul este de 82 de cenţi

Ioan Niculae: Pentru fiecare euro plătit unui jucător străin impozitul este de 82 de cenţi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Am avut acea întâlnire cu prim-ministrul şi viceprim-ministrul înainte de alegerile de la LPF. Promisiunea lor a fost fermă în faţa noului preşedinte, celui care urma să fie a doua zi preşedinte, că se va da o lege a sportului care va recunoaşte statutul de sportiv profesionist, în care se va pune o taxă care va fi plătită de toată lumea. Nu e posibil ca la un jucător străin să plătim 82 de cenţi la fiecare euro de salariu. Cea mai mare aberaţie. E o crimă pentru sport să plăteşti un aşa impozit. Vrem să băgăm toată ţara în insolvenţă? Din acest motiv multe cluburi vor avea probleme. Dacă se vor mai duce 3-4 cluburi faţă de cele care s-au dus deja, anul viitor poate rămâne numai Steaua şi poate Astra dacă ne încăpăţânăm", a spus Niculae.

Patronul grupării giurgiuvene crede că situaţia sportului românesc va continua să se deterioreze în actualele condiţii de fiscalitate: "Cât timp în România sportul nu va fi considerat nici pe palierul 14 de priorităţi, cât timp nu vom avea o lege specială a sportivului profesionist, în care nu să nu mai fie impus să plăteşti taxe şi impozite ca într-o firmă unde vezi profitul a doua zi, sportul românesc se va duce la fund. De fapt s-a dus deja. ANAF ne blochează conturile a doua zi dacă nu plătim impozitele. Pe lângă salarii, trebuie să mai plătim încă pe atât la bugetul de stat".

Finanţatorul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a fost prezent joi seară, la Arena Naţională, unde jucătorii antrenaţi de Daniel Isăilă au efecutat antrenamentul oficial înaintea finalei Cupei României.

Finala Cupei României-Timişoreana va avea loc, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, între Steaua şi Astra Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici