Ion Panţuru, emblemă a bobului românesc, a încetat din viaţă

Fostul sportiv Ion Panţuru, câştigător al medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de iarnă de la Grenoble, în 1968, a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 82 de ani, a anunţat Federaţia Română de Bob şi Sanie.

500 afișări
Imaginea articolului Ion Panţuru, emblemă a bobului românesc, a încetat din viaţă

Ion Panţuru, emblemă a bobului românesc, a încetat din viaţă (Imagine: prosport.ro)

"Federaţia Română de Bob şi Sanie îşi exprimă regretul pentru trecerea în nefiinţă a lui Ion Panţuru, considerat emblema bobului românesc. Ion Panţuru este singurul român medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de Iarnă, desfăşurate în anul 1968 la Grenoble. A concurat la bobul de două persoane împreună cu frânarul Nicolae Neagoe, iar performanţa lor nu a mai fost egalată până în prezent", se arată în comunicatul FR Bob şi Sanie.

Ion Panţuru a făcut parte şi din echipa de bob patru persoane a României care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972. Împreună cu frânarul Dumitru Focşeneanu, a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1969 şi medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1973.

TITLURILE ZILEI

În cariera de antrenor, care a urmat activităţii de sportiv, Ion Panţuru a format mai multe generaţii de sportivi valoroşi în bobul românesc. A fost declarat Maestru Emerit al Sportului şi numit cetăţean de onoare în trei oraşe de pe Valea Prahovei, în Comarnic, Sinaia şi Buşteni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici