Ion Ţiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume. Averea sa, de două ori mai mare decât a lui Michael Jordan

Fostul tenismen şi jucător de hochei pe gheaţă Ion Ţiriac, în vârstă de 75 de ani, în prezent om de afaceri, deţine o avere personală de două miliarde de dolari, fiind astfel cel mai bogat fost sportiv din lume, potrivit World Record Academy.

3082 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac, cel mai bogat fost sportiv din lume. Averea sa, de două ori mai mare decât a lui Michael Jordan

Ion Ţiriac (Imagine: Liviu Untaru/Mediafax Foto)

Ion Ţiriac a câştigat 294 de meciuri de dublu, inclusiv 22 de titluri, şi 167 de partide la simplu, el deţinând în prezent turneele de la Madrid (Mutua Madrilena Madrid Open) şi Bucureşti (BRD Năstase Ţiriac Trophy).

Potrivit worldrecordacademy.com, ca jucător profesionist, Ţiriac nu a câştigat mai mult de câteva milioane de dolari, însă, la doi ani de la căderea Zidului Berlinului, averea sa ajunsese la 100 de milioane de dolari. Până în anul 2000, aceasta ajunsese la 500 de milioane de dolari, în 2005, la 900 de milioane de dolari, iar, în 2007, el ajungea pe locul 840 în topul miliardarilor lumii, cu o avere personală de un miliard de dolari. El a fost primul miliardar din România şi cel mai bogat fost sportiv din lume.

Conform Celebrity NetWorth, Ion Ţiriac are o avere de două ori mai mare decât a fostului baschetbalist Michael Jordan.

Pe lângă cele 22 de turnee câştigate la dublu, Ţiriac a disputat două finale de Cupa Davis şi a obţinut medaliile de aur la simplu şi la dublu la Jocurile mondiale de vară de la Budapesta, din 1965.

După ce s-a retras din activitatea sportivă, în 1980, Ţiriac a devenit antrenorul lui Ilie Năstase, apoi i-a manageriat pe Mary Joe Fernandez, Guillermo Vilas, Marat Safin, Steffi Graf şi Goran Ivanisevici. Între 1984 şi 1993, Ion Ţiriac a fost managerul germanului Boris Becker, care a ajuns pe locul întâi mondial în 1991.

În 1990, a înfiinţat turneul Madrid Open, care, de atunci, a crescut constant, devenind una dintre cele mai mari competiţii de tenis din lume. Obiectivul său este acela de a aduce turneul la nivelul celor de Grand Slam.

În anul 2013, Ion Ţiriac a fost ales în International Tennis Hall of Fame.

Ion Ţiriac deţine Ţiriac Holdings, având afaceri, printre altele, în zona de retail, de vânzare a automobilelor, o linie aeriană şi o companie de asigurări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici