Ion Ţiriac este noul manager al tenismenului francez Lucas Pouille

Lucas Pouille, unul dintre cei mai buni tenismeni francezi ai momentului, locul 15 în clasamentul ATP, a anunţat luni faptul că Ion Ţiriac şi francezul Gerard Tsobanian sunt noii săi manageri, notează Le Parisien.

594 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac este noul manager al tenismenului francez Lucas Pouille

Ion Ţiriac este noul manager al tenismenului francez Lucas Pouille (Imagine: Stefan Sandu/ Mediafax Foto)

"Am luat cea mai bună decizie. Am mare încredere în cei doi, sunt sigur că mă vor ajuta să progresez. Ion Ţiriac şi Gerard Tsobanian au gestionat cu succes carierele unor mari campioni precum Boris Becker, Goran Ivanisevic, Guillermo Vilas sau Marat Safin, iar eu sunt fericit şi încrezător că mă vor ajuta şi sfătui la cel mai înalt nivel de-a lungul anilor următori pentru a-mi îndeplini toate obiective. Totodată, vreau să-mi promovez imaginea, să devin mai cunoscut pe plan internaţional", a precizat Lucas Pouille prin intermediul unui comunicat de presă.

Lucas Pouille, antrenat de către conaţionalul Emmanuel Planque, a câştigat în acest an primul său titlu ATP, la Metz (Franţa), după ce a trecut de austriacul Dominic Thiem în finală. Tot în 2016, Pouille a ajuns în finala turneului pe zgură de la Bucureşti, unde a pierdut împotriva lui Fernando Verdasco.

Francezul în vârstă de 22 de ani a mai reuşit sferturi de finală la două turnee de Mare Şlem, Wimbledon şi Openul Statelor Unite. Totodată, Pouille a obţinut mai multe victorii împotriva jucătorilor situaţi în top 10 ATP. L-a învins de două ori pe David Ferrer, la Miami şi Roma, şi pe Rafael Nadal la US Open.

Ion Ţiriac (77 de ani) este proprietarul turneului de Masters Series de la Madrid, dotat cu premii totale de aproape 6 milioane de euro. Gerard Tsobanian este directorul aceleiaşi competiţii anuale, care se desfăşoară pe zgură la Caja Magica din Madrid. Tsobanian mai este preşedintele turneului ATP de la Geneva, Elveţia.

"Lucas este foarte puternic, are potenţial de top 10 şi poate câştiga un turneu de Mare Şlem. Vom face toate lucrurile din exterior, astfel încât el să se concentreze doar pe teren. Pouille se pregăteşte de 10 zile în Dubai, este recuperat complet din punct de vedere fizic. Abia aşteptăm sezonul 2017. Va debuta la Brisbane, între 1 şi 8 ianuarie, dar primul nou obiectiv este Openul Australiei", a declarat Gerard Tsobanian pentru presa franceză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici