Ion Ţiriac: M-am opus propunerii de acordare a unui wild-card către Maria Şarapova

Sportiva Maria Şarapova, suspendată pentru dopaj în 2016, a primit un wild-card ce îi permite să participe la turneul de la Madrid, al cărui proprietar este Ion Ţiriac. Acest fapt a generat diverse reacţii în lumea sportului, iar Ţiriac a emis un comunicat în care explică situaţia.

1792 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac: M-am opus propunerii de acordare a unui wild-card către Maria Şarapova

Ion Ţiriac: M-am opus propunerii de acordare a unui wild-card către Maria Şarapova

Debutul anului curent a adus cu sine vestea wild card-ului acordat jucătoarei de origine rusă Maria Şarapova în cadrul turneului Mutua Madrid Open 2017. Presa naţională şi internaţională a dezbătut pe larg subiectul la momentul respectiv, acesta fiind recent reluat şi readus în atenţia publicului larg. Pentru lămurirea opiniei publice, Ion Ţiriac a decis să răspundă interogărilor pe subiect.

"Solicitările de wild card au fost adresate către un număr relevant de turnee, precum Stuttgart, Madrid, Roma şi altele. Prima a venit către mine, în calitate de proprietar al turneului de la Madrid, prin prisma relevanţei competiţiei. Personal m-am opus propunerii de acordare a unui wild card către Şarapova. Decizia finală însă nu îmi aparţine. Organizatorul are dreptul de selecţie, nu proprietarul. Manuel Santana este directorul turneului şi reprezentantul organizatorului, în măsură să hotărască aceste aspecte", a declarat Ţiriac, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Turneul WTA de la Madrid este programat să se desfăşoare în perioada 5-14 mai 2017 şi este organizat de compania Madrid Trophy Promotion SL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici