Video Ionel Ganea a agresat un arbitru asistent (VIDEO)

Atacantul echipei Poli Timişoara, Ionel Ganea, a agresat un arbitru asistent, duminică seară, după ce a fost eliminat în timpul partidei cu Rapid, din etapa a V-a a Ligii I.

5 afișări

În minutul 70, Ganea a primit al doilea cartonaş galben, pentru un fault, semnalizat de asistentul Dorin Mudura. După ce "centralul" Ştefan Erdei i-a arătat cartonaşul roşu, Ganea s-a îndreptat către Mudura şi l-a bruscat, apucându-l de faţă şi lovindu-l cu genunchiul în încercarea de a-l trânti la pământ.

Mai mulţi coechipieri, între care Dan Alexa, Artavazd Karamyan, Gigel Bucur, au încercat să-l împiedice să-l lovească pe arbitru şi l-au convins, în cele din urmă să părăsească suprafaţa de joc.

La cinci minute după incident, Ganea a încercat să revină pe gazon, fiind blocat de oamenii de ordine la ieşirea din tunelul de acces la vestiare.

Ionel Ganea: "Regret gestul făcut, că am sărit asupra arbitrului, dar nu mai pot. Nu pot accepta aşa ceva. În toată cariera mea să iau două cartonaşe roşii unul după altul... Nu pot accepta să fiu vânat la fiecare meci", a spus Ganea.

Fostul internaţional a precizat că nu l-a lovit pe fundaşul rapidist Cristian Săpunaru la faza în urma căreia a primit al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu, la semnalizarea asistentului Mudura. "Şi Săpunaru trebuia dat afară. Între mine şi Săpunaru a fost un contact bărbătesc, eu am fost provocat, iar el a simulat. Respect oamenii din federaţie, dar şi ei trebuie să respecte fotbalul şi să înţeleagă că nu e handbal sau baschet, să se fluiere la orice atingere. Am văzut reluările pe casetă şi nu i-am făut nimic. A fost un simplu contact. Le propun arbitrilor să ia casete din campionatul Angliei şi să vadă cum se joacă acolo, bărbăteşte", a spus Ganea.

Antrenorul echipei Poli Ştiinţa Timişoara, Duşan Uhrin jr.: "Ganea nu avea voie să facă ceea ce a făcut. Penalizat trebuia să fie jucătorul care a căzut la pământ, care a simulat în multe situaţii. Echipa a jucat nervos, Ganea a riscat mult. Nu vreau să-l scot în asemenea momente, dar Ganea este un jucător corect şi când cineva greşeşte în defavoarea lui vrea să i se facă dreptate, nu poate să stea liniştit şi în consecinţă a reacţionat. Vom analiza mâine (n.r. - luni) la rece cazul, nu acum, la cald".Ganea ar putea fi suspendat, conform Regulamentului Disciplinar al FRF, între 16 şi 24 de etape.

Preşedintele clubului Poli Ştiinţa Timişoara, Marian Iancu: "Ganea nu a făcut absolut nimic la faza aceea. Era normal să fie meci încins, jucătorii joacă pentru bani, pentru prime. Mereu când am jucat cu Rapid a fost un fluieraş de margine care a stricat jocul. Era normal ca Ganea să-şi iasă din pepeni, pentru că a fost vânat. El nu a făcut nimic la faza aceea (n.r. - când asistentul Mudura i-a semnalizat centralului că Ganea l-a lovit pe Săpunaru, Erdei arătându-i al doilea cartonaş galben şi pe cel roşu atacantului de la Poli), se joacă teatru. Torje, un copil de un metru şi jumătate, a avut dueluri inegale cu un fundaş de două ori cât el şi de patru ori la rând s-a fluierat împotriva lui. Apoi l-a vânat pe Ganea, care n-a făcut nimic în faza aia".

Iancu a precizat că îl va susţine pe Ganea "până în pânzele albe" după incidentul de la partida de duminică. "Nu e normal ca arbitrii să incite un jucător de 34 de ani, care are trăiri deosebite. Nu am cum să nu-i iau apărarea lui Ganea. O să-i iau apărarea până în pânzele albe, pentru că suntem vânaţi. Dacă nu se vor lua măsuri ca arbitrii să ne lase să jucăm pe teren, pentru că avem echipă puternică... Am o afinitate deosebită pentru Rapid, dar şi în finala Cupei României am avut un fluieraş de margine care ne-a făcut la fel. O să se ajungă să alerge oficialii după arbitri", a spus Iancu într-o emisiune TV.

Acţiunea lui Ganea se încadrează la articolul 65, "Secţiunea a II-a, Abateri şi sancţiuni aplicabile jucătorilor" din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal, care prevede:

"Art.65 - Abateri împotriva oficialilor jocului

Persoana care săvârşeşte abateri împotriva arbitrilor sau observatorilor se sancţionează astfel:

a) suspendare pentru 6 - 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa acestora;

b) suspendare pentru 9 - 12 jocuri pentru bruscare sau constrângere;

c) suspendare pentru 16 - 24 de jocuri pentru lovire".

Echipa Rapid Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-1), meciul susţinut, duminică, în deplasare, împotriva formaţiei Poli Timişoara, în etapa a V-a a Ligii I.

Golurile au fost înscrise de Gigel Bucur '17, pentru Poli, respectiv Burdujan '45+1, pentru Rapid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici