Ionuţ Badea, noul antrenor al U Cluj: Vreau să ne califcăm la anul în cupele europene

Noul antrenor al Universităţii Cluj, Ionuţ Badea, a declarat, luni, la finalul primei şedinţe de pregătire efectuate la formaţia clujeană, că obiectivul său este atacarea locurilor care asigură calificarea în cupele europene, în sezonul viitor.

135 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Badea, noul antrenor al U Cluj: Vreau să ne califcăm la anul în cupele europene

Ionuţ Badea, noul antrenor al U Cluj: Vreau să ne califcăm la anul în cupele europene (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Badea a condus luni primul antrenament în calitate de tehnician al formaţiei "U" Cluj, înlocuindu-l în acest post pe Marian Pană, care a demisionat în urmă cu două săptămâni. Badea a dezvăluit că şi-a dat acordul de o săptămână pentru a prelua formaţia clujeană. "Jucătorii au răspuns bine, au o mare dorinţă de a lucra, iar ăsta e un lucru îmbucurător. Nu pot să intru în termenii evaluării pe care am făcut-o pentru a nu crea polemici vizavi de ceea ce s-a făcut până acum. Au fost anumite contacte de mai multă vreme, având în vedere că eu eram liber de contract. O decizie finală am luat abia săptămâna trecută", a spus Badea.

La fel ca şi predecesorul său, obiectivul lui Ionuţ Badea este clasarea între locurile opt şi 12 la finalul sezonului. Pentru stagiunea următoare, Badea a afirmat că îşi propune calificarea într-o cupă europeană. "Obiectivul echipei este ocuparea unei poziţii între 8 şi 12, dar obiectivul meu personal este acela de a câştiga o cupă europeană cu o echipă românească. Proiectul Universităţii este grandios. Anul viitor vrem calificarea într-o cupă europeană. Stadionul e un motiv în plus pentru care am ales U Cluj. E o echipă extrem de iubită aici în Ardeal şi asta nu te poate îndemna decât la performanţă. În baza caracteristicilor jucătorilor, obiectivul e realizabil", a spus Badea.

Alături de Badea, la Cluj va ajunge şi un specialist în psihologie care va lucra la moralul fotbaliştilor. "Eu lucrez cu un psiholog de doi ani jumate. Era firesc să facă parte din staful meu în continuare. Psihologul nu rezolvă niciun caz patologic. Dacă eşti un caz patologic nu faci performanţă. El se ocupă de dezvoltarea fiecăruia dintre ei, de relaţiile intra şi interpersonale din cadrul grupului", a explicat Ionuţ Badea.

Badea va fi ajutat în pregătirea echipei de antrenorul secund Dragoş Radu şi de preparatorul fizic Luigi Maione.

După demisia lui Pană, din 8 noiembrie, echipa a fost pregătită pentru două etape de atacantul Claudiu Niculescu, care a fost antrenor interimar.

Ionuţ Badea a antrenat în primele zece etape ale Ligii I formaţia Pandurii Târgu Jiu, de unde a fost demis din cauza rezultatelor slabe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici