Iordănescu, după remiza România - Finlanda: Ne cerem scuze pentru ce s-a întâmplat, dar suntem convinşi că putem obţine calificarea

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat joi seară, după meciul cu Finlanda, scor 1-1, că el şi elevii săi îşi cer scuze pentru ceea ce s-a întâmplat, deoarece nu au fost la "înălţimea" suporterilor, însă a precizat că România poate obţine calificarea la Campionatul European din 2016.

1349 afișări
Imaginea articolului Iordănescu, după remiza România - Finlanda: Ne cerem scuze pentru ce s-a întâmplat, dar suntem convinşi că putem obţine calificarea

Iordănescu: Ne cerem scuze pentru ce s-a întâmplat, dar suntem convinşi că putem obţine calificarea (Imagine: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

Spre finalul partidei de pe Arena Naţională, suporterii au scandat: "Demisia" şi i-au fluierat pe "tricolori". Mai mulţi fani chiar au părăsit arena înainte de marcarea golului egalizator.

"Eu cred că a fost o reacţie firească a suporterilor, am greşit, i-am dezamăgit. Sunt convins că suporterii vor rămâne la înălţime, poate noi nu am fost în această seară (n.r. - joi seară) la înălţimea lor. Ne cerem scuze pentru ceea ce s-a întâmplat şi suntem convinşi că putem obţine calificarea. Înainte de final a fost un moment greu pentru banca tehnică. Convingerea mea este că în acest meci ne-a lipsit finalizarea. Înainte de startul acestei campanii toţi ne gândeam că această calificare poate fi obţinută. Acum însă stăm doar la mâna noastră, trebuie să nu mai facem greşelile de azi. Pe de altă parte cred însă că grupa a fost extrem de echilibrată", a spus Iordănescu.

Anghel Iordănescu a precizat că pe "tricolori" greşelile din defensivă ar fi putut să îi coste enorm.

"Am făcut o primă repriză bună, am arătat un spirit ofensiv. Echipa a jucat bine, cu presing sus, ne-am creat multe ocazii bune de a marca, dar nu am reuşit să ne concentrăm la finalizare din nou, să înscriem golul pe care îl meritam. Dacă acel gol pica, situaţia ar fi fost cu totul alta. Repriza a doua nu a mai fost atât de bună din punct de vedere al organizării, apoi am primit acel gol şi am pierdut controlul. Poate era nedrept să pierdem acest joc, greşelile din defensivă puteau să ne coste enorm. E un moment greu pentru fotbalul românesc, dar cred că putem obţine calificarea, cred că putem câştiga în Feroe", a adăugat selecţionerul.

Reprezentativa României a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida disputată joi seară, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei Finlandei, în penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, meci la care golul "tricolorilor" a fost marcat în minutul 90+1.

Golurile au fost marcate de Hoban '90+1 pentru România şi Pohjanpalo '67 pentru Finlanda.

În urma acestui rezultat, România şi-a asigurat cel puţin participarea la barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2016.

Cu o etapă înainte de încheierea preliminariilor Campionatului European din 2016, clasamentul grupei F este următorul: 1. Irlanda de Nord - 20 puncte, 2. România - 17 puncte, 3. Ungaria - 16 puncte, 4. Finlanda - 11 puncte, 5. Insulele Feroe - 6 puncte, 6. Grecia - 3 puncte.

În ultima etapă a grupei F, duminică, de la ora 19.00, vor avea loc meciurile: Insulele Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord şi Grecia - Ungaria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici