Iordănescu: Îl aştept pe Gică Popescu să revină în fotbal

Selecţionerul primei reprezentative a României, Anghel Iordănescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îl aşteaptă pe Gheorghe Popescu să revină în fotbal, în cazul în care acesta va fi eliberat condiţionat din penitenciar.

255 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Îl aştept pe Gică Popescu să revină în fotbal

Iordănescu: Îl aştept pe Gică Popescu să revină în fotbal (Imagine: Robert Frunzescu/Mediafax Foto)

"Îi dorim să revină cât mai repede în lumea fotbalului. Avem nevoie de oameni ca Gică Popescu, oameni cu personalitate care au făcut parte şi cunosc acest fenomen. În ceea ce priveşte întoarcerea lui la federaţie sau într-un post la federaţie, să întrebaţi conducerea FRF. Eu îl aştept să revină în fotbal. M-ar bucura enorm de mult ca un om de fotbal să se se întoarcă de acolo de unde a plecat", a spus Iordănescu despre fostul căpitan al echipei naţionale.

Judecătoria Sectorului 4 a decis, luni, că Gheorghe Popescu poate fi eliberat condiţionat, după ce a executat jumătate din pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători, hotărârea nefiind definitivă.

Instanţa a decis că Gheorghe Popescu îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat, admiţând astfel propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a concluzionat că fostul internaţional îndeplineşte fracţia de pedeapsă care trebuie executată, a avut un comportament bun în penitenciar şi a desfăşurat mai multe activităţi.

Decizia Judecătoriei Sectorului 4 poate fi contestată de procurori la Tribunalul Bucureşti, care va decide definitiv dacă Gheorghe Popescu poate pleca din penitenciar.

Fostul internaţional Gheorghe Popescu execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor de jucători.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat anul trecut, alături de Popescu, pe Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Nețoiu, la trei ani şi patru luni de închisoare, şi Jean Pădureanu, la trei ani şi patru luni.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat condiţionat în 7 aprilie, după ce a executat o treime din pedeapsă, decizia fiind luată atunci de Tribunalul Bucureşti.

Jean Pădureanu, fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, care a executat pedeapsa în Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat condiţionat în 18 iunie, tot în urma unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici