Iordănescu spune că naţionala nu va face un "joc de ciupeală" în meciul din deplasare cu Ungaria

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că echipa naţională nu va face un "joc de ciupeală" în partida de la Budapesta cu reprezentativa Ungariei, precizând că România va încerca să joace fotbal şi să obţină un rezultat pozitiv.

287 afișări
Imaginea articolului Iordănescu spune că naţionala nu va face un "joc de ciupeală" în meciul din deplasare cu Ungaria

Anghel Iordanescu (Foto: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

"Urmează cele mai importante două meciuri pe care le are echipa naţională, ţinând cont de situaţia din grupa noastră şi de diferenţa dintre cele trei selecţionate (n.r. - România, Ungaria şi Grecia) şi de perspectivele pe care le avem. Ne ducem la Budapesta să jucăm fotbal şi să obţinem un rezultat bun. Dacă trebuie să ne apărăm, ne vom apăra. Dacă vom avea încredere şi vom putea să atacăm, vom ataca. În niciun caz nu mergem acolo să facem un joc de ciupeală. Echipa naţională reprezintă România şi indiferent de situaţia prin care trece vă promit că ea va încerca să joace fotbal", a spus tehnicianul.

El a menţionat că jucătorii maghiar vor fi cu siguranţă influenţaţi de atmosfera pe care o vor face suporterii proprii în tribune. "Întotdeauna între România şi Ungaria a fost o rivalitate extraordinar de mare. De-a lungul timpului am câştigat, am pierdut... Sunt convins că această presiune se va simţi. Sunt sigur că presiunea tribunei va influenţa mult jocul Ungariei. Şi ei îşi doresc o calificare. Ne despart trei puncte în clasament, iar jocurile următoare pot schimba situaţia actuală în grupă. Noi vom face tot ce ne stă în putinţă să ne menţinem actuala poziţie", a adăugat antrenorul.

Iordănescu a afirmat că de la primul antrenament, programat astăzi, de la ora 18.00, la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, vor lipsi portarul Ciprian Tătăruşanu şi mijlocaşul Gabriel Torje, care vor ajunge la Bucureşti în această seară.

De asemenea, trei fotbalişti din lot se confruntă cu probleme medicale. "Avem şi trei jucători cu probleme de sănătătate pe care mi le-a comunicat doctorul echipei. Este vorba despre Chiricheş, Claudiu (n.r. - Claudiu Keşeru) şi Steliano Filip. Sperăm să depăşim aceste probleme", a precizat Iordănescu.

Echipa naţională a României s-a reunit, luni, la Centru de Fotbal Mogoşoaia, în vederea partidelor cu Ungaria şi Grecia din preliminariile Campionatului European din 2016. România va întâlni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai târziu va juca împotriva Greciei, pe Arena Naţională, tot de la ora 21.45.

După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România - 14 puncte, 2. Irlanda de Nord - 13 puncte, 3. Ungaria - 11 puncte, 4. Insulele Feroe - 6 puncte, 5. Finlanda - 4 puncte, 6. Grecia - 2 puncte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici