Iordănescu: Toate echipele trebuie să trimită jucătorii chemaţi la echipa naţională

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, vineri seară, că toate echipele trebuie să trimită jucătorii chemaţi la echipa naţională, el subliniind că turneul din această iarnă este aprobat de Comitetul Executiv şi că selecţia pentru Campionatul European începe de la primul turneu.

220 afișări
Imaginea articolului Iordănescu: Toate echipele trebuie să trimită jucătorii chemaţi la echipa naţională

Iordănescu: Toate echipele trebuie să trimită jucătorii chemaţi la echipa naţională (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Eu cred că lucrurile sunt clare, pot discuta cu antrenorul Stelei, cu cel de la Viitorul, de la Dinamo sau de la Pandurii. Lucrurile sunt clare pentru că e un turneu aprobat de Comitetul Executiv şi toate echipele trebuie să trimită jucătorii chemaţi la echipa naţională. Selecţia pentru Campionatul European începe de la primul turneu pe care îl vom face. Sunt mulţi jucători tineri în această selecţionată divizionară, trebuie să li se dea o şansă şi lor pentru că avem o arie de selecţie redusă şi până la urmă singura echipă care reprezintă România într-o competiţie europeană este echipa naţională", a spus Iordănescu.

Anghel Iordănescu şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf sunt în conflict cu privire la jucătorii echipei Steaua care vor fi chemaţi la echipa naţională pentru turneul din această iarnă, de pregătire a turneului final al Campionatului European din Franţa.

Iordănescu a afirmat, joi, că nu va face nicio concesie clubului Steaua în privinţa fotbaliştilor pe care îi va convoca pentru turneul de pregătire, în timp ce Reghecampf a precizat că nu va permite celor mai buni jucători ai săi să meargă la acţiuni ale primei reprezentative care nu sunt în calendarul FIFA.

Echipa naţională are programat în această iarnă, între 24 ianuarie şi 6 februarie, un turneu în care va disputat câteva amicale, care se suprapune cu perioada de pregătire a formaţiilor de club. Locul în care prima reprezentaivă va desfăşura cantonamentul nu este stabilit încă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici