Iorgulescu: Neprezentarea jucătorilor FC Vaslui la meciul cu Steaua afectează imaginea Ligii I

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, susţine într-un comunicat de presă publicat, vineri, pe site-ul oficial, că intenţia jucătorilor echipei FC Vaslui de a nu se prezenta la partida cu Steaua din cauza salariilor restante afectează grav imaginea şi integritatea campionatului Ligii I.

127 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Neprezentarea jucătorilor FC Vaslui la meciul cu Steaua afectează imaginea Ligii I

Iorgulescu: Neprezentarea jucătorilor FC Vaslui la meciul cu Steaua afectează imaginea Ligii I (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Am luat act cu surprindere din mass-media despre intenţia unor jucători profesionişti, legitimaţi la clubul Sporting Club SA Vaslui de a nu se prezenta astăzi la Bucureşti, pentru disputarea jocului cu FC Steaua. Un astfel de comportament contravine în mod flagrant principiilor fundamentale ale fotbalului profesionist – loialitate, integritate şi sportivitate - afectând în mod grav imaginea Campionatului Naţional Liga I, precum şi integritatea competiţiei sportive. Dorim să le reamintim fotbaliştilor profesionişti de la Sporting Club SA Vaslui că una dintre principalele obligaţii stabilite în sarcina lor prin art. 5 alin. (2) lit. b) din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal este aceea de a participa la jocurile oficiale ale echipei la care sunt legitimaţi, în funcţie de valoarea, pregătirea şi forma lor sportivă, şi de necesitatile clubului", a afirmat Iorgulescu.

Oficialul LPF le-a transmis fotbaliştilor că legislaţia sportivă şi civilă le oferă soluţii pentru recuperarea banilor de la gruparea moldoveană. "Suntem conştienţi de problemele financiare majore cu care se confruntă mai multe cluburi din Campionatul Naţional Liga I, precum şi de faptul că jucătorii profesionişti de fotbal sunt afectaţi de criza de lichidităţi a cluburilor de fotbal, însă desconsiderarea competiţiei sportive nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea acestor probleme. Legislaţia din România, precum şi regulamentele sportive naţionale şi internaţionale oferă jucătorilor profesionişti de fotbal o serie de mecanisme juridice pentru recuperarea sumelor datorate de cluburile la care sunt legitimaţi. Refuzul de a evolua într-un meci oficial nu se regăseste printre modalităţile de rezolvare a diferendelor juridice. De asemenea, le reamintim jucătorilor de la Sporting Club SA Vaslui ca, prin comportamentul lor, pot determina sancţionarea disciplinară a clubului, eliminând astfel orice şansă în privinţa recuperării sumelor de bani la care sunt îndreptăţiţi, potrivit contractelor încheiate", a adăugat şeful ligii.

Acesta se adresează şi oficialilor AFAN, precum şi celorlalţi reprezentanţi ai jucătorilor (avocati, consilieri juridici, agenţi), cărora le solicită să îi sfătuiască pe fotbalişti să respecte competiţia deoarece "fotbalul trebuie să ramana mai presus de bani ori de alte interese materiale sau de altă natură".

Gino Iorgulescu speră că la meciul cu Steaua, formaţia vasluiană va putea alinia cel mai bun unsprezece şi "îşi va juca în mod corect şansa la cele trei puncte puse în joc, pentru că înainte de toate rămâne fotbalul".

Directorul sportiv al FC Vaslui, Cătălin Popa, declara, joi, că reprezentanţii conducerii clubului au decis ca în partida din deplasare cu Steaua, programată, vineri, de la ora 20.30, în cadrul etapei a XXVII-a a Ligii I, să evolueze echipa de juniori, după ce seniorii refuză să facă deplasarea din cauza restanţelor financiare.

Adrian Porumboiu a oprit finanţarea echipei după ce a intrat în conflict cu preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Vaslui, Ciprian Damian, căruia i-a cedat anul trecut mai mult de 80 la sută dintre acţiunile clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici