Iorgulescu: Nu vreau să arăt documente despre lucrurile negative pe care le-a făcut Dragomir la LPF

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, că nu doreşte să intre într-o dispută cu predecesorul său Dumitru Dragomir şi să arate documente privind anumite "lucruri negative" pe care le-a făcut acesta în perioada în care a condus LPF.

88 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Nu vreau să arăt documente despre lucrurile negative pe care le-a făcut Dragomir la LPF

Dumitru Dragomir (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Iorgulescu i-a răspuns astfel lui Dragomir, cel care afirmase că DNA-ul trebuie să ancheteze acordarea fără licitaţie a drepturilor TV companiei Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta.

"Fiecare om de pe stradă poate să zică orice. Nu vreau să intru într-o polemică cu domnul Dragomir. Nu vreau să arătăm documente care arată anumite lucruri negative pe care le-a făcut dânsul în perioada cât a fost aici. Sunt organe abilitate care se ocupă de acest lucru. Se ştiu problemele pe care le are (n.r. - Dumitru Dragomir) şi nu doresc nimănui să aibă aceste probleme. Nu sunt un tip conflictual şi nu vreau să intru într-o dispută cu domnul Dragomir", a spus Iorgulescu fără să ofere alte amănunte privind documentele care îl incriminează pe Dumitru Dragomir.

La 26 mai, fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că actuala conducere a ligii va intra în atenţia DNA, pentru că nu a făcut licitaţie pentru cedarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, permiţând astfel firmei deţinătoare să ceară diminuarea contractului. "Ha, ha, ha! Exact ce am spus eu. Când nu faci licitaţie, te ia maşina în bot. Acum să-i întreb eu pe ei (n.r. - actualii concuători ai LPF) de ce nu au făcut licitaţie şi cine răspunde pentru ce se întâmplă. Pentru că acum vine DNA-ul. Eu dacă procedam aşa şi nu făceam licitaţie eram arestat de o sută de ori până acum. Acum îşi dă toată lumea seama că asta a fost şmecheria? M-au dat afară de la ligă pentru bani. (n.r. - conducătorii LPF) au făcut contracte fără garanţii, eu nu am făcut unul fără garanţii, pentru că în momentul în care încălcau contractul, pac, le luam garanţia. Altfel, contract fără garanţii e puşcărie curată. Cine a făcut asta să răspundă", afirma Dragomir.

Acesta chiar le-a recomandat atunci preşedinţilor de cluburi din Liga I să se adreseze procurorilor anticorupţie dacă vor ajunge la concluzia că înţelegerea privind cedarea drepturilor TV s-a făcut în mod fraudulos.

Adunarea Generală a LPF a respins, luni, propunerea ISB, deţinătorul drepturilor TV pentru meciurile din Liga I, de a diminua valoarea contractului. Conducătorii cluburilor l-au împuternicit pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, să discute cu reprezentanţii companiei pentru ca prevederile contractului de valorificare a drepturilor TV să fie respectate. O decizie în ceea ce priveşte suma pe care o va primi LPF în sezonul următor va fi luată în Adunarea Generală din 19 iunie în funcţie de finalitatea discuţiilor preşedintelui Gino Iorgulescu.

Până la 15 iunie, ISB trebuie să achite 17 milioane de euro ligii, reprezentând prima tranşă din valoarea drepturilor TV pentru sezonul 2015/2016, în caz contrar cluburile din Liga I se vor reuni la 19 iunie pentru a decide soarta contractului cu firma din Malta, a anunţat, luni, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

Compania Intel Sky Broadcast (ISB) din Malta, deţinătoarea drepturilor TV pentru Liga I, a cerut, la 26 mai, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor. Surse din cadrul LPF au declarat, pentru MEDIAFAX, că ISB a propus reducerea cu aproximativ 6 milioane de euro a sumei pe care o are de plătit anual către grupările din Liga I.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici