Iorgulescu: UEFA a transmis că gruparea CS Universitatea Craiova poate promova în Liga I

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are informaţii privind o adresă a UEFA, în care forul continental îşi arată acordul privind posibilitatea ca gruparea din Liga a II-a, CS Universitatea Craiova, să poată promova în Liga I.

197 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: UEFA a transmis că gruparea CS Universitatea Craiova poate promova în Liga I

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"La Ligă nu am primit nimic scris, dar am informaţii că s-a primit la federaţie un răspuns de la UEFA şi că CS Universitatea Craiova poate să promoveze în Liga I. În aceste condiţii poate să primească şi licenţă definitivă, până acum era provizorie, dar asta e problema federaţiei", a spus Iorgulescu despre situaţia echipei care se află la primul său sezon competiţional.

Federaţia Română de Fotbal solicitase un punct de vedere din partea UEFA în ceea ce priveşte situaţia CS Universitatea Craiova (locul I în Seria a II-a a Ligii a II-a) şi prevederea din statut (art. 54, pct. 2) conform căreia "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

Referitor la anunţul făcut de preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Vaslui, Ciprian Damian, conform căruia echipa nu se va prezenta la meciul cu Steaua din cadrul etapei a XXVII-a a Ligii I, Iorgulescu a afirmat că până acum gruparea moldoveană nu a făcut nicio informare oficială către LPF. "După cum se ştie, regulamentul spune că dacă o echipă nu se prezintă de două ori este scoasă din competiţie şi retrogradată. Dar până la această oră noi nu avem nimic scris de la Vaslui. Nu ne-au telefonat şi nici nu am vorbit cu nimeni", a afirmat oficialul ligii.

Întrebat dacă Dan Petrescu, tehnician care şi-a reziliat de comun acord contractul cu Dinamo Moscova, poate fi o soluţie pentru postul de selecţioner al echipei naţionale a României, Iorgulescu a răspuns: "Dan Petrescu face obiectul acestei discuţii de acum o lună sau două. Nu ştiu acum ce face federaţia. Dar s-a mai spus că sunt câţiva antrenori care activează în străinătate şi pot fi la un moment dat selecţioneri, cum e şi Olăroiu, Dan Petrescu, Boloni şi ceilalţi care au fost vehiculaţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici