Iran şi Kenya au câştigat primul meci de Grand Slam la juniori. Reprezentantele celor două ţări au intrat în istorie prin performanţa lor

  • Meshkatolzahra Safi, prima fată iraniană care a jucat în turneul de Grand Slam pentru juniori din Australia, a intrat în istorie, devenind prima care a câştigat un meci în acest turneu.
  • Angella Okutoyi a scris şi ea istorie pentru Kenya, din aceaşi postură de câştigătoare a unui meci la Melbourne.
704 afișări
Imaginea articolului Iran şi Kenya au câştigat primul meci de Grand Slam la juniori. Reprezentantele celor două ţări au intrat în istorie prin performanţa lor

Sursa foto: MediafaxFoto

Meshkatolzahra Safi, în vârstă de 17 ani, a învins-o pe rivala sa Anja Nayar, din ţara gazdă, cu 6-4, 6-3, în meciul disputat duminică, şi a devenit prima fată iraniană care a câştigat un meci la Australian Open, în turneul de junioare, performanţă catalogată de Asociaţia de Tenis Feminin (WTA) ca o „piatră de hotar".

Safi a fost prima jucătoare iraniană care a intrat în top 100 al clasamentului mondial de juniori la începutul acestei luni şi a ajuns la Australian Open pe locul 87.

„Faceţi cunoştinţă cu Meshkatolzahra Safi. Prima jucătoare din Iran care a intrat în Top 100 la juniori şi care concurează la #AusOpen Girls' Singles!", a scris pe Twitter WTA.

Într-o altă postare, asociaţia de tenis a descris victoria lui Safi ca fiind una dintre „reperele istorice" ale turneului.

Într-un mesaj video difuzat de postul Varzesh 3 al IRIB, Safi le-a mulţumit iranienilor pentru tot sprijinul acordat.

Ea a spus că următorul său meci va fi cu o rivală belgiană, exprimându-şi speranţa că va reuşi să realizeze o performanţă bună în acel meci.

Videoclipurile şi fotografiile cu jucătoarea de tenis au devenit virale pe reţelele de socializare, atrăgând foarte mult atenţia asupra respectării de către aceasta a codului vestimentar islamic în timpul meciului.

La acelaşi turneu, protagonista unei performanţe similare este Angella Okutoyi, care face istorie pentru Kenya la Australian Open, la debutul ei la un turneu de Grand Slam.

Jucătoarea kenyană, în vârstă de 18 ani, aflată în plină ascensiune, a învins-o pe italiana Federico Urgesi, în primul tur, şi a devenit prima kenyană care a câştigat un meci de Grand Slam la juniori.

Campioana africană de juniori din 2021 este acum pregătită să se confrunte cu australianca, Zara Larke, în turul al doilea al turneului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici