Irina Bara a eliminat-o pe Irina Begu, furnizând una din surprizele turneului Transylvania Open

  • Jucătoarele române de tenis Irina Begu (57 WTA) şi Irina Bara (138 WTA) s-au confruntat, marţi, în primul tur al turneului de tenis feminin Transylvania Open, de la Cluj Napoca.
  • Partida a fost câştigată, oarecum surprinzător, de sportiva mai slab clasată, Irina Bara, care s-a impus în setul decisiv.
288 afișări
Imaginea articolului Irina Bara a eliminat-o pe Irina Begu, furnizând una din surprizele turneului Transylvania Open

Irina Bara

Irina Bara a învins-o pe Irina Begu, în trei seturi, cu 7-6 (2), 0-6, 6-4, după două ore şi 27 de minute de joc.

Primul set a fost unul echilibrat, cu 3-4 game-uri îndelung disputate, decis în cee din urmă la tiebreak, în favoarea Irinei Bara, care a câştigat 6 mingi consecutive, de la 1-2.

Actul secund a fost dominat categoric de Irina Begu, Bara câştigând doar 9 puncte în tot setul.

Echilibrul din decisiv a durat până la 2-2, când Irina Bara a reuşit să facă break-ul şi să îşi câştige apoi servicul până la final, când a valorificat a doua minge de meci procurată

Pentru ea, această victorie a fost a doua cea mai importantă a carierei, din punct de vedere al locului ocupat de adversare în clasament, după victoria de anul trecut împotriva Donnei Vekic, atunci numărul 30 mondial.

Pentru accederea în turul doi al turneului de la Cluj Napoca, Irina Bara va fi recompensată cu 3.675 USD şi 30 de puncte WTA.

În turul secund Irina Bara o va întâlni pe suedeza Rebecca Peterson (99 WTA).

„Am ştiut că va fi un meci greu. Ea (Irina Begu, n.r.) are mare experienţă. Nu aveam nimic de pierdut. M-am simţit foarte bine în teren şi am dat tot ce am putut în fiecare punct. După setul doi ştiam ce aveam de făcut. Chiar dacă în am avut o cădere, Am luptat până la final şi am fost mai agresivă.”, a spus Irina Bara la interviul de la final.

„Felicit organizatorii, care au făcut o treabă bună şi acum şi la turneul din vară. Ar fi fost mult mai frumos dacă jucam cu specatori. Mulţumesc tuturor celor care ne urmăresc şi ne încurajează.”, a mai completat aceasta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici