Irina Begu a fost eliminată în turul al doilea la Australian Open / Niculescu şi Spears, eliminate în runda inaugurală a probei de dublu de la Australian Open

Jucătoarea de tenis Irina Begu, aflată pe locul 29 WTA, a fost eliminată, miercuri, în turul al doilea la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii în valoare totală de 50 de milioane de dolari.

386 afișări
Imaginea articolului Irina Begu a fost eliminată în turul al doilea la Australian Open / Niculescu şi Spears, eliminate în runda inaugurală a probei de dublu de la Australian Open

Irina Begu a fost eliminată în turul al doilea la Australian Open (Imagine AFP)

Begu a fost învinsă în turul secund de sportiva cehă Kristyna Pliskova, ocupanta poziţiei 58 WTA, scor 4-6, 6-7 (8), într-o oră şi 39 de minute de joc.

În primul set, Irina Begu a cedat la limită, după ce şi-a pierdut serviciul o singură dată, la scorul de 2-1 pentru Pliskova, şi nu a reuşit să recupereze deficitul. În actul secund, Begu şi Pliskova au reuşit câte un break până la 6-6, iar câştigătoarea s-a decis în tie-break. Acolo, Begu a fost cât pe ce să ducă meciul în decisiv, însă nu a concretizat cele două mingi de set pe care le-a avut, la 7-6 şi 8-7.

Kristyna Pliskova se califică astfel în turul al treilea, unde urmează să joace împotriva germancei Angelique Kerber, liderul clasamentului WTA.

Pentru participarea în cea de-a doua rundă a competiţiei, Begu va primi 80.000 de dolari şi 70 de puncte în ierarhia mondială.

România rămâne astfel cu o singură sportivă în proba de simplu de la Australian Open, cu Sorana Cîrstea, după ce Simona Halep, Patricia Ţig, Monica Niculescu şi Ana Bogdan au fost eliminate în runda inaugurală. Cîrstea evoluează în turul al doilea împotriva sportivei spaniole Carla Suarez Navarro.

Perechea Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA), cap de serie numărul 9, a fost eliminată, miercuri, în primul tur al probei de dublu de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, disputat pe suprafaţă dură şi dotat cu premii totale de 50 de milioane de dolari.

Niculescu şi Spears au fost învinse, în minimum de seturi, de dublul Mirjana Lucic-Baroni/Andrea Petkovic (Croaţia/Germania), scor 1-6, 4-6, într-o oră şi patru minute de joc.

Pentru participarea în primul tur al probei de dublu, Niculescu şi Spears vor primi un cec în valoare de 14.800 de dolari şi 10 puncte WTA.

Niculescu a jucat şi în proba de simplu, însă a fost învinsă de asemenea în prima partidă, marţi, de rusoaica Anna Blinkova (189 WTA), sportivă venită din calificări, scor 2-6, 6-4, 4-6, după un meci care a durat două ore şi 17 minute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici