Irina Begu s-a calificat în optimile turnelui Premier de la Charleston. Urmează duelul de foc / Mihaela Buzărnescu, eliminată

Irina Begu (38 WTA) s-a calificat în optimile turnelui Premier de la Charleston, învingând-o miercuri seară pe Claire Liu (SUA, 202 WTA), scor 6-4, 6-2. Mihaela Buzărnescu (39 WTA) a fost eliminată de Sara Errani (Italia, 95 WTA) în turul secund, scor 6-3, 6-7(5), 2-6.

587 afișări
Imaginea articolului Irina Begu s-a calificat în optimile turnelui Premier de la Charleston. Urmează duelul de foc / Mihaela Buzărnescu, eliminată

Irina Begu s-a calificat în optimile turnelui Premier de la Charleston. Urmează duelul de foc / Mihaela Buzărnecu, eliminată

Begu e în optimi la Charleston pentru al patrulea an consecutiv - s-a oprit în sferturi la precedentele trei ediţii! Românca se simte excelent pe zgura verde din SUA, trecând fără emoţii de jucătoarea locală LIu, cu 6-4, 6-2. Tot în minimum de seturi se impusese Irina şi în prima manşă (6-3, 6-4 cu Georgina Garcia), aşa că este pregătită înaintea duelului de foc ce urmează, cu Daria Kasatkina (Rusia, 12 WTA).

Irina, favorită 13 la Charleston, a avut nevoie de o oră şi 31 de minute pentru a o învinge pe tânăra speranţă de 17 ani. Bucureşteanca şi-a creat numeroase şanse de break, 12 la număr, reuşind să fructifice patru dintre acestea. Liu a fost prea puţin periculoasă la retur: a avut numai 4 ocazii, luându-i serviciul Irinei o singură dată. Victorie clară şi premiu de 9.568 de dolari pentru Begu.

Buzărnescu putea fi a doua reprezentantă a României care merge în optimi, dar revelaţia tenisului românesc a cedat dramatic în faţa unei adversare solide. Aflată în revenire de formă, Errani a fost condusă cu 6-3 şi 6-5 de sportiva noastră, însă "Miki" nu a obţinut game-ul izbăvitor. S-a mers în tie-break, acolo unde s-a văzut experienţa finalistei de la Roland Garros 2012.

După ce a egalat greu la seturi, Sara a intrat în control, câştigând clar decisivul, scor 6-3, 6-7(5), 2-6. Buzărnescu nu vine însă acasă, ci rămâne la Charleston pentru proba de dublu - s-a calificat în sferturile de finală alături de Heather Watson. Perechea româno-britanică le-a învins cu 3-6, 6-3, 10-8 pe Misaki Doi (Japonia) şi Cristina McHale (SUA). Urmează meciul cu Raquel Atawo/Anna Lenna Groenefeld (SUA/Germania).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici