Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Seul

Irina Begu, principala favorită şi deţinătoarea titlului, s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Seul, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a învins-o în primul tur pe Su Jeong Jang (Coreea de Sud).

561 afișări
Imaginea articolului Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Seul

Irina Begu s-a calificat în optimile turneului WTA de la Seul

Irina Begu, aflată pe locul 23 WTA, a trecut de Su Jeong Hang, ocupanta poziţiei 171 WTA, într-o oră şi 11 minute, scor 6-2, 6-1. De-a lungul meciului, Begu a comis trei duble greşeli şi a avut un procentaj de 48 la sută la primul serviciu. Begu a avut 15 şanse de break, dintre care a concretizat şapte şi a cedat de două ori pe propriul serviciu.

Begu şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 3.310 dolari şi 30 de puncte WTA. În această fază a competiţiei, Begu va întâlni o jucătoare din Slovacia, de pe locul 102 WTA, Jana Cepelova. Viitoarea adversară a Irinei Begu a trecut în runda inaugurală de So-Ra Lee (Coreea de Sud, 435 WTA), scor 6-3, 6-4. Begu a mai întâlnit-o o singură dată pe Cepelova, în 2013, la Cincinnati, şi a fost învinsă cu scorul de 2-6, 2-6.

Irina Begu, în vârstă de 26 de ani, este a treia româncă calificată în optimi la Seul, după Monica Niculescu, care a trecut cu 6-3, 6-0 de japoneza Eri Hozumi (199 WTA), şi Patricia Ţig, ajunsă în această fază după un meci câştigat în trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-4, cu neozeelandeza Marina Erakovic. Niculescu va juca tot împotriva unei sportive din Slovacia, Anna Karolina Schmiedlova (100 WTA), în timp ce Ţig o va întâlni pe învingătoarea dintre Kirsten Flipkens (Belgia, 58 WTA) şi Kristyna Pliskova (Cehia, 97 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici